Vrei să aduci un aer mai modern în locuința ta, dar nu știi cum poți face acest lucru? Iată 3 soluții ce îți vin în ajutor

Cu toții admirăm locuințele estetice și moderne regăsite pe paginile de specialitate de pe Instagram ori Pinterest. Indiferent că te gândești să renovezi locuința proprie cât de curând, ori că ai în plan să mai aștepți câteva sezoane, cu siguranță ai luat în calcul un design modern sau chiar minimalist. O astfel de amenajare oferă încăperilor un ambient aerisit, mai multă organizare la nivel vizual și o funcționalitate mai mare a spațiului. 

Iată ce schimbări mici, dar cu impact, poți face în locuința ta pentru un design mai modern

Alege culorile soft

Prin “culori soft” se înțelege alegerea unor culori monocrome, precum sunt bejul, griul sau chiar albul, dacă îți dorești senzația de spațiu în locuința ta. 

Această paletă cromatică îți va oferi acel aspect modern al locuinței și poate fi realizată prin achiziționarea unor piese de mobilier simple, prin elementele textile, precum covoarele sau draperiile, ori prin finisaje (culoarea pereților, de exemplu). Pata de culoare din încăperi poate fi reprezentată de câteva perne colorate, rame foto sau vaze de flori în nuanțe vesele, care să creeze un contrast plăcut ce va oferi o dimensiune echilibrată oricărui spațiu. 

Piese de mobilier simple, cu funcționalitate ridicată

Mobilierul clasic, din lemn masiv și de dimensiuni mari nu are ce căuta într-o amenajare modernă. În schimb, poți, ușor, ușor, să îl înlocuiești cu piese mai moderne, cu linii simple și cu un design mai atractiv. Ca bugetul tău să nu fie afectat, poți achiziționa pe rând mobilier pentru fiecare cameră, în funcție de nevoile pe care le ai. De asemenea, o recomandare este să investești în produse de calitate, care conțin piese ce aduc un plus de utilitate, cum sunt accesoriile de tip soft-close la uși sau sisteme de închidere/deschidere push-to-open.

Deși nu pare o schimbare cu un impact major, vei descoperi, dacă alegi mobilier cu astfel de elemente, cât de mare este diferența în fuctionalitate! Acest produse din gama de accesorii pentru uși de mobilă reduc gradul de uzură al mobilierului și, în plus, te ajută să îl folosești mai eficient (și mai silențios!). Dacă ai piese de mobilier cu aspect modern, dar cărora vrei să le montezi sistemele de ultima generație, poți intra pe site-ul regencycompany.ro, unde sunt disponibile o multitudine de accesorii de acest fel.  

Less is more

Stilul modern vine exact cu această ideologie, care spune că a păstra lucrurile cât mai simple înseamnă a le da acel bun gust pe care cu toții ni-l dorim în viața noastră! Alege să nu-ți complici design-ul interior cu o sumedenie de decorațiuni care mai de care mai diferite și păstrează lucrurile la un nivel cât mai simplu. În acest fel, te vei bucura de senzația de ordine și spațiu de fiecare dată când vei intra în căminul propriu.

Unde te poți simți mai bine dacă nu acasă? Investește în piesele de mobilier ale locuinței tale și bucură-te de confortul pe care acestea ți-l vor aduce în fiecare zi!

Surse foto: pixabay.com

Previous post Top 9 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în drumeție
Next post Ce trebuie să faci pentru a găsi cu ușurință  locuri de muncă pentru fete în Bacău?