Cum poti incheia o asigurare de locuinta cu extra beneficii? 

Locuinta este cel mai important bun al unei persoane, realizat cu truda si eforturi constante. In plus, este un spatiu intim, in care abia astepti sa ajungi la sfarsitul unei zile. Pentru ca vrei sa te bucuri de fiecare moment petrecut acolo, fara griji si fara riscuri, protejarea ta, a familiei  si a bunurilor din locuinta, ar trebui sa fie o prioritate de top. O solutie flexibila, pe care o poti adapta nevoilor tale, este o asigurare facultativa cu extra acoperiri, care iti poate oferi siguranta in cazul aparitiei unor situatii neplacute. Iata cum poti incheia o astfel de polita si ce riscuri ar putea sa acopere aceasta. 

Cum inchei o asigurare facultativa de locuinta si ce riscuri acopera?

Asigurarea de locuinta ofera protectie financiara in cazul in care se intampla ceva cu proprietatea sau cu bunurile tale. In functie de tipul de polita, poti fi asigurat in caz de furt, intrare prin efractie, explozii, trasnete, grindina sau alte fenomene atmosferice. Poti alege foarte simplu si rapid o asigurare facultativa de locuinta de pe allianztiriacunit.ro, care se pliaza foarte bine pe necesitatile tuturor. Acest instrument iti ofera posibilitatea sa selectezi un pachet cu diverse acoperiri, in functie de nevoile tale si ale familiei. In plus, poti extinde acoperirea si pentru bunurile casabile, centrala termica sau bunuri electronice. 

Pentru incheierea unei astfel de polite, poti apela la un specialist in asigurari sau te poti ajuta de instrumentele online puse la dispozitie. Acestea iti pot fi de folos pentru calcularea pretului unei asigurari in functie de cateva criterii importante. Concretizarea politei se va face pe baza unor informatii, precum anul constructiei, riscul seismic, suprafata utila sau suprafata desfasurata, tipul de locuinta (casa sau apartament) si istoricul de daune. 

Asigurarea facultativa acopera riscuri care nu sunt prevazute in asigurarea obligatorie, de aceea vine ca o completare a PAD-ului. 

In functie de pachetul ales, riscurile acoperite pot fi urmatoarele: 

  • Incendiu, traznet, caderi de corpuri, explozie;
  • Cutremur, inundatii, alunecari de teren, grindina sau alte fenomene atmosferice, furt, avarii, scurgeri accidentale de apa. 
  • Distrugeri provocate de animale, lovirea locuintei de catre vehicule, vandalism. 

De asemenea, o asigurare facultativa este benefica, deoarece ofera protectie si in cazul accidentelor suferite de tine sau de membrii familiei in locuinta asigurata. Beneficiezi astfel de Asigurarea de raspundere civila a familiei si de Asigurarea de accidente a persoanelor. Un alt serviciu oferit de Allianz-Tiriac Unit este asistenta tehnica de urgenta la domiciliu la care poti apela in caz de avarii la instalatia electrica sau sanitara, geamuri, ferestre sau blocarea usilor de acces in casa. 

Asadar, desi nu este o cerinta legala ca in cazul asigurarii PAD, asigurarea facultativa ofera o multime de beneficii proprietarilor. Pentru ca riscurile la care este expusa o casa sunt cat se poate de reale, incheierea unei astfel de polite ramane o solutie simpla si rapida de protectie. In plus, ai parte de mai multa liniste stiind ca esti acoperit in caz de daune atunci cand se produce unul dintre riscurile asigurate. 

Sursa foto: pixabay.com 

Previous post Cum te fidelizează cazinourile online? Tehnici și bonusuri aplicate
Next post Când este recomandată folosirea unui filtru de impurități pentru apă? Află dacă ar trebui să instalezi și tu unul!