Esente din care pot fi construite ferestrele din lemn stratificat si avantajele fiecareia (Stejar, molid, meranti, pin)

Esti in cautarea unor ferestre noi pentru casa ta si vrei sa optezi pentru lemn stratificat, dar nu esti sigur care esenta de lemn sa alegi? Iata cateva informatii despre esentele de lemn folosite in constructia ferestrelor din lemn stratificat: stejar, molid, meranti si pin

Stejarul – Regele lemnului

Stejarul este o esenta de lemn nobila si apreciata, fiind unul dintre cele mai rezistente si durabile tipuri de lemn. Iata cateva avantaje ale ferestrelor din lemn stratificat de stejar:

 • Durabilitate si rezistenta: Stejarul este un lemn foarte dur si rezistent, ceea ce il face potrivit pentru ferestre ce vor rezista multi ani, chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.
 • Estetica: Ferestrele din lemn stratificat de stejar au o textura naturala si un aspect elegant. Lemnul de stejar se poate vopsi sau lacui, pastrandu-si in acelasi timp frumusetea naturala si atractia.
 • Izolare termica si fonica: Stejarul are proprietati de izolare termica si fonica foarte bune, astfel incat ferestrele tale vor fi eficiente din punct de vedere energetic si vor proteja casa de zgomotele exterioare.

Molidul – Usor si rezistent

Molidul este o esenta de lemn des folosita in constructia de ferestre datorita rezistentei si usurintei sale. Avantajele sale sunt considerabile:

 • Rezistenta la intemperii: Molidul este un lemn rezistent la intemperii, ceea ce il face potrivit pentru ferestre expuse la variatii mari de temperatura si umiditate.
 • Usurinta prelucrarii: Molidul este un lemn usor de prelucrat, fapt care permite realizarea unor ferestre cu detalii arhitecturale si ornamente.
 • Raport foarte bun calitate-pret: Ferestrele din lemn stratificat de molid au un raport calitate-pret foarte bun, fiind o optiune accesibila si eficienta pentru casa ta.

Meranti – Exotic si versatil

Meranti este o esenta de lemn tropicala, originara din Asia de Sud-Est, apreciata pentru versatilitatea sa si pentru urmatoarele avantaje:

 • Rezistenta la umiditate: Meranti este un lemn rezistent la umiditate si la deformari, ceea ce il face potrivit pentru ferestre in zone cu umiditate ridicata sau fluctuatii mari de temperatura.
 • Versatilitate: Meranti este disponibil intr-o varietate de culori si texturi, oferindu-ti posibilitatea de a alege o nuanta potrivita pentru stilul casei tale. De asemenea, acest lemn poate fi vopsit sau lacuit, pastrandu-si aspectul natural.
 • Durabilitate: Ferestrele din lemn stratificat de meranti sunt durabile si rezistente la atacul insectelor si ciupercilor, asigurandu-ti protectie pe termen lung.

Pinul – Traditional si accesibil

Pinul este o esenta de lemn traditionala, folosita in constructia ferestrelor datorita proprietatilor sale si accesibilitatii. Printre avantajele cu care se remarca se numara si urmatoarele:

 • Accesibilitate: Pinul este un lemn accesibil, ceea ce il face o optiune atractiva pentru cei care cauta ferestre de calitate la un pret rezonabil.
 •  Estetica: Pinul are o textura fina si uniforma, care poate fi vopsita sau lacuita, in functie de preferintele tale. Aspectul sau natural se potriveste perfect intr-un decor rustic sau traditional.
 • Izolare termica si fonica: Pinul are proprietati de izolare termica si fonica comparabile cu cele ale stejarului si molidului, asigurand un mediu interior confortabil.

Daca iti doresti ferestre din lemn stratificat de cea mai buna calitate, realizate din aceste esente, dar si din esente inedite, cum ar fi eucaliptul sau mahonul, poti intra pe www.holze.ro

Previous post PATRU moduri în care se poartă corect accesoriile la ținutele vestimentare
Next post Ce organe se văd la CT abdominal