Primul smartphone al copilului tău: sfaturi pentru părinți

Este justificat să-ți dorești, ca părinte, ca cel mic să poată fi mereu în legătură cu tine și prietenii săi, dar cum poți să-l protejezi de pericolele la care se poate expune online și să-i dăruiești și un smartphone performant?

Este esențial să îl educi pe copil cât mai bine despre termeni precum cyberbullying, conținut nepotrivit pentru copii și alte elemente la care se poate expune online.

Iată câteva sfaturi despre cum să gestionezi cât mai bine momentul în care îi oferi primul smartphone copilului

  1. Alege smartphone-ul potrivit și accesoriile de protecție

În funcție de vârsta copilului, alege un smartphone care are atât dimensiunile potrivite, cât și setări disponibile pentru control parental asupra conținutului. În acest fel, îi poți limita copilului accesul la anumite tipuri de conținut pe care preferi să le evite.

Alege accesorii potrivite pentru smartphone, pentru a evita accidentele. Odată ce investești într-un telefon mobil performant, cu siguranță nu ai vrea să apară probleme prea devreme. Alege o husă pentru Iphone 14 Pro Max de la Lerato.ro și încurajează-l pe copilul tău să fie cât mai atent la cum folosește smartphone-ul.

  1. Explică-i principiile de bază

Înainte de a-i oferi copilului tău un smartphone, discută cu acesta despre ce este și ce nu este acceptabil când vine vorba de comportamentul online. Explică-i despre importanța confidențialității, cum să-și protejeze informațiile personale și ce tipuri de oameni trebuie să evite.

Este important să-i explici și despre limitele pe care trebuie să le aibă pe rețelele sociale și să fie deschis față de tine cu ceea ce postează, interacțiunile pe care le are și alte detalii importante.

  1. Ajută-i să fie conștienți de ceea ce împărtășesc online

Încurajează-ți copilul să fie cât mai atent la ceea ce postează online și cum îi poate afecta pe ceilalți cu postările sale. Amintește-le de faptul că ceea ce postează este citit de un număr foarte mare de oameni, iar opiniile sale trebuie să reflecte realitatea și să rămână autentic.

Nu te baza doar pe informațiile pe care le primesc de la școală copii, deoarece cele mai importante lecții vin direct de acasă și din sânul unei familii implicate.

  1. Încurajează-l să mențină canalele de comunicare deschise

Atât în viața reală, cât și online, deschiderea față de părinți îl va ajuta pe copilul tău că aibă o relație cât mai bună cu tine. Încurajează-l să răspundă la mesaje, să-ți povestească despre ziua lui sau despre momentele când se confruntă cu anumite probleme.

Un smartphone îl ajută să rămână mereu în contact cu prietenii și părinții, așa că învață-l să apeleze la tine ori de câte ori are nevoie.

  1. Ajută-l să limiteze timpul petrecut online

Un smartphone nou nu înseamnă neapărat mai mult timp petrecut online, dacă îi explici copilului tău mai multe despre echilibrul sănătos între timpul liber petrecut citind sau făcând sport,

Încurajează-l să petreacă mai mult timp cu familia, să se vadă cu prietenii în afara chat-ului. Poți chiar să-i setezi anumite limite, dar asigură-te că acesta nu se simte sufocat de regulile care îi sunt impuse.

Ajută-ți copilul să fie mereu conectat, fără a uita să-i explici mai multe despre cum să se comporte in acel mediu și cât timp este sănătos să petreacă online.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Ne scuzati: doar visam sa fie asa si la… Ploiesti. Porumbescu nu-i si-al nostru?
Next post Ruinele „nu ne mai vin”, asa, ca hainele vechi? Un loc de poveste- elevi de azi habar nu au! Mai stiti careva de… Cantacuzini?