Prima ta mașină și nu știi ce să alegi? Află acum dacă merită să îți cumperi o mașină la mâna a doua!

         Dacă a venit acel moment în viață în care ești decis să îți cumperi prima ta mașină și nu știi ce să alegi între o mașină la mâna a doua și una nouă, este momentul să îți faci o listă de tipul „pro și contra”. Desigur, în România cea mai mare parte a șoferilor aleg să își achiziționeze o mașină deja rulată, din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi costurile, atât la achiziție, cât și pe termen lung.

         O mașină nouă îți oferă o satisfacție aparte și este evident că îți asumi mai puține riscuri dacă nu ești tocmai un înverșunat în ceea ce privește atenția la detaliile tehnice și de comercializare. Cu toate astea, dacă balanța înclină mai greu către o mașină la mâna a doua, în acest articol vei găsi o serie de aspecte la care să fii atent și care te vor ajuta să descoperi dacă merită să îți cumperi o mașină deja rulată.

Iată câteva aspecte care te vor ajuta să afli dacă merită să îți cumperi o mașină la mâna a doua

Riscul de fraudă

         Dacă vrei să cumperi o mașină la mâna a doua trebuie să fii foarte atent la sursă. Riscul de fraudă este prezent aproape peste tot. Dacă vrei mai multă siguranță și încredere în sursa de la care achiziționezi mașina, vezi aici masini rulate de la Dibas și vei putea face o alegere corectă în siguranță. În alte condiții, nu uita să verifici numărul de șasiu pentru a te asigura că informațiile oferite despre mașină sunt corecte și nu sunt ascunse daune mai mari. Achiziționează mereu de la surse de încredere!

Confortul

         Majoritatea persoanelor cumpără mașini rulate pentru că oferă un confort mult mai mare. O mașină nouă îți poate oferi foarte multe dotări interesante sau spațiu suficient pentru nevoile tale, dar dacă o compari cu o mașină deja rulată, vei observa că diferența de preț este una destul de mare. O mașină scade în valoare în timp, ceea ce poate fi în favoarea ta în astfel de momente. Singura provocare va fi să găsești o mașină suficient de bine îngrijită, pentru a te mai putea bucura și tu de aceasta încă câțiva ani de acum înainte.

Piesele de schimb

         Orice mașină necesită schimbarea anumitor piese în timp. Pe lângă acele „consumabile”, va trebui să iei în calcul și situațiile mai puțin fericite. Dacă ai nevoie de o aripă sau o portieră, spre exemplu, costurile vor fi foarte mari în cazul unei mașini noi. Pentru o mașină ceva mai veche, achiziționată la mâna a doua, piesele de schimb se găsesc cu mai mare ușurință și la costuri mai reduse. Așadar, în cazul unei mașini second hand, costurile de întreținere și reparație te vor avantaja în mod deosebit.

         În concluzie, dacă vrei să îți cumperi prima mașină și nu te poți decide dacă este mai bine să îți cumperi o mașină nouă sau una la mâna a doua, este momentul să te gândești și la seria de avantaje sau dezavantaje pe termen lung. Pentru o mașină la mâna a doua, nu doar că vei plăti mai puțin la achiziție, dar vei avea și un confort sporit și cheltuieli mai reduse pentru mentenanță și reparații.

Sursa foto: unsplash.com

Previous post <strong>Pret parcare Otopeni – cat ar trebui sa platesti si ce ar trebui sa primesti?</strong>
Next post Arta, pasiune, har… in dar de 8 Martie din partea micilor… MARI artisti de la Palatul Copiilor Ploiesti