Cum să integrezi metodele de slăbit în stilul tău de viață sănătos

Greutatea corporală sau funcționarea optimă sunt strâns legate de stilul de viață adoptat. Astfel, unul mai echilibrat și personalizat după nevoie individuale va avea un efect pozitiv mai mare asupra indicelui de greutate și al funcționării mentale optime. 

Iată 4 metode sănătoase prin care îți poți controla greutatea

  1. Include activitățile sportive în rutina ta zilnică

Un stil de viață sănătos va include activități fizice constante, efectele și beneficiile fiind vizibile la mai multe nivele, precum cel al motricității, sănătății mintale, creativității, dar și la nivelul greutății corporale. Încearcă să îți construiești o rutină zilnică în care să incluzi și activitățile sportive cu care ești compatibilă. Poate fi vorba de mersul la sală, de practicarea unui sport specific, precum tenisul, de jogging, de yoga sau chiar karate. De asemenea, nu uita de mersul pe jos zilnic, cel puțin jumătate de oră, care este independent de restul exercițiilor fizice pe care le poți practica. 

  1. Menține un regim alimentar echilibrat

Acesta trebuie să includă aportul necesar de grăsimi, de cereale, de proteine animale și zaharuri neprocesate. Nu neapărat dieta din care sunt eliminate grăsimile și zaharurile ajută la slăbit, cât menținerea unui echilibru alimentar, astfel încât să existe o rutină care să permite consumul de grăsimi strict necesar, de exemplu, fără a se face exces. De asemenea, trebuie eliminate din obiceiurile tale mâncarea de tip ,,junk food” și băuturile cu un nivel de zahăr ridicat, deoarece dezechilibrează aportul optim și necesar de grăsimi și zaharuri de care are nevoie organismul pentru o funcționare naturală. Totodată, trebuie respectate cele 3 mese pe zi, pentru a nu se ajunge la un obicei alimentar compulsiv, caracterizat de consumul unor cantități mari de mâncare dezechilibrat la intervale mai scurte de timp, care au un efect direct asupra luării în greutate. 

  1. Adaugă în alimentație și ceaiuri de slăbit

Odată ce ai inclus în stilul tău de viață o alimentație sănătoasă și practicarea de exerciții fizice, poți să incluzi și consumul de ceaiuri care ajută la detoxifiere și la menținerea unei constante în masa corporală. Ceaiurile cu efect de detoxifiere balanseaza nivelul lichidelor din corp, pot stimula metabolismul și mențin un nivel optim al apetitului. Dacă ești deja un fan al ceaiurilor sau dorești să experimentezi ceva nou, poți alege ceaiul negru sau verde pe gustul tău din gama de ceaiuri pentru slăbit de pe vegis.ro și poți include acest obicei în stilul tău de viață, care vine și echilibrează armonios obiceiurile alimentare și sportive sănătoase. 

  1.  Asigură-te că dormi suficient de mult

Somnul este un element cheie în menținerea unei greutăți fizice optime, întrucât lipsa acestuia, precum și stresul în general, pot avea ca efect luarea în greutate. Un somn necalitativ, sub 7 ore pe noapte, crește apetitul alimentar și scade nivelul de energie necesar pentru a realiza efort fizic. Pe de altă parte, un somn calitativ vine cu un pachet de beneficii pentru scăderea în greutate sau menținerea uneia optime, deoarece gustările nocturne se reduc, arderea grăsimilor este accelerată și metabolismul se menține în parametrii optimi. 

Greutatea corporală este dependentă de foarte mulți factori, iar intervențiile în vederea controlării acesteia trebuie să vizeze fiecare factor în parte, pentru un efect de lungă durată și dezirabil. 

Sursă foto: pexels.com 

Previous post Ruinele „nu ne mai vin”, asa, ca hainele vechi? Un loc de poveste- elevi de azi habar nu au! Mai stiti careva de… Cantacuzini?
Next post <strong>Avantajele screeningului pentru sindromul Down în primul trimestru după protocolul britanic</strong>