Ce este important de stiut despre endermologie

Ce este endermologia?

Endermologia este un tratament nechirurgical de remodelare corporala Brasov, aprobat de FDA, creat pentru a reduce aspectul celulitei. Aceasta utilizeaza o combinatie de aspiratie si masaj cu role pentru a stimula sistemul limfatic, a descompune grasimea, a reduce retentia de lichide si a activa celulele fibroblaste, determinand productia de noi celule de colagen, elastina si acid hialuronic. Aceste celule noi pot ajuta la ingrosarea pielii si la imbunatatirea fermitatii ei.

Tratamentul este nedureros si nu implica timp de repaus sau efecte secundare, spre deosebire de tratamentele anticelulitice mai invazive care pot necesita taierea benzilor de tesut conjunctiv.

Dispozitivul folosit in cadrul endermologiei a fost inventat de inginerul francez Louis-Paul Guitay (LPG) in anii 1980 pentru a slabi tesutul cicatricial de la arsuri. Kinetoterapeutii au descoperit ulterior ca acest dispozitiv este eficient si in reducerea aspectului celulitei.

Pentru ce se foloseste endermologia?

Endermologia, denumita si lipomasaj, este folosita ca tratament pentru indepartarea celulitei de pe coapse si fese, dar poate fi folosita si in alte zone ale corpului.

Unii esteticieni o folosesc ca o completare a liposuctiei sau a altor tratamente corporale de reducere a grasimilor. Prin stimularea sistemului limfatic, endermologia determina corpul sa dreneze excesul de lichide, ceea ce duce la reducerea inflamatiei si la scurtarea timpului de recuperare in urma liposuctiei.

Deoarece este o forma de terapie prin masaj, tratamentul poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor musculare. De aceea, endermologia este deseori utilizata de catre sportivii de performanta.

Avantajele endermologiei

  • Endermologia nu doar ca diminueaza semnificativ celulita si stimuleaza slabirea in centimetri, dar este, de asemenea, benefica in denarea fluidelor din corp si in ameliorarea durerilor musculare;
  • Poate imbunatati rezultatele altor proceduri de remodelare corporala, cum ar fi liposuctia;
  • Este un tratament rapid, care dureaza doar 30-40 de minute;
  • Procedura este nedureroasa si nu necesita timpi de recuperare;
  • Nu exista riscuri sau efecte secundare;
  • Costul unei singure sesiuni de tratament este destul de accesibil.

Dezavantajele endermologiei

  • Este un angajament pe termen lung. Se recomanda realizarea unui set de cel putin 6 sedinte de tratament, una sau doua sesiuni pe saptamana, iar dupa circa 6 luni, cateva sesiuni suplimentare pentru a mentine rezultatele;
  • Costul atator sesiuni de tratament poate fi destul de mare;
  • Rezultatele apar in timp, nu imediat dupa prima sesiune. Totodata, nu sunt permanente. Vor fi necesare cateva sedinte ulterioare pentru a le mentine.

Cat dureaza rezultatele endermologiei?

Reducerea celulitei pe care o vei observa in urma acestui tratament nu este permanenta, iar durata in care vor fi vizibile rezultatele poate varia in functie de diferiti factori, cum ar fi varsta si stilul de viata. In general, insa, rezultatele endermologiei sunt vizibile timp de circa sase luni.

De mentionat ca endermologia nu este un tratament de pierdere in greutate, iar cei mai buni candidati au o greutate stabila. Cresterea in greutate poate duce la o noua celulita (sau poate face ca celulita sa fie mai evidenta).

Previous post Top Parfumuri pentru Femei
Next post Revitalizează-ți Pielea: Motive pentru care Tonerul de față Merită un Loc în Rutina ta