5 lucruri greu de crezut despre sloturi

Sloturile se află la baza industriei jocurilor de noroc. Aceste jocuri simple, dar foarte bine gândite, atrag pe zi ce trece din ce în ce mai mulți pasionați de adrenalină. În prezent, ai acces și poți juca păcănele online de pe orice dispozitiv, un lucru care acum câțiva ani părea greu de imaginat. În acest context, îți prezentăm 5 lucruri greu de crezut despre aceste jocuri. 

Sloturile au peste 100 de ani

Într-o vreme în care putem accesa în câteva secunde păcănele gratis și sloturi cu animații grafice high-end este greu să ne imaginăm faptul că sloturile au fost de fapt inventate acum peste 100 de ani. 

În 1898, Charles Fey, un neamț stabilit în Statele Unite ale Americii, a creat Liberty Bell, primul slot asemănător cu cele din timpurile moderne. Aparatul avea un mâner care punea rolele în mișcare și folosea simboluri familiare și în ziua de astăzi pasionaților de jocuri de noroc: diamantul, inima neagră, potcoava și clopotul. 

Din păcate pentru el, Fey nu și-a patentat invenția și, până în 1909, când autoritățile au interzis sloturile pe teritoriul Americii, aparate similare, foarte puțin modificate, au fost construite și de alte companii. Astfel, până în momentul interzicerii lor, în America se găseau peste 3.000 de sloturi. 

Românii iubesc jocurile de păcănele gratis

Dintre locuitorilor țărilor din Europa, românii sunt cei mai mari amatori de pacanele gratis. Astfel, cazinourile online disponibile în țara noastră profită de acest lucru și oferă păcănele gratis sub forma jocurilor demo. Desigur, scopul jocurilor de pacanele gratis este fidelizarea utilizatorilor și transformarea lor în jucători pe bani reali. 

Mai mult, bazat pe aceste statistici marea majoritatea a jocurilor propuse de cazinourile online disponibile pe teritoriul României sunt sloturi. Astfel, există platforme care au în oferta de jocuri câteva mii de păcănele online și doar câteva titluri de jocuri de masă RNG și mese cu dealeri reali. Un lucru care nu se întâmplă foarte des în țările din vestul Europei care permit jocurile de noroc online.

Sloturi VR

Industria sloturilor online nu a trecut cu vederea această tendință tehnologică și încearcă să o perfecționeze în așa fel încât sloturile VR să devină o experiență normală și frecventă pentru toți pasionații de păcănele online. Acest lucru implică jocuri mai antrenante cu o calitate grafică superioară, deși, cu siguranță, pe viitor și o parte din cele mai populare titluri vor beneficia de o versiune VR.

Realitatea virtuală și realitatea augmentată schimbă modul cum percepem și cum interacționăm cu mediul înconjurător. O pereche de ochelari și niște căști te ajută să observi toate detaliile în 3D la 360 de grade și îți oferă o experiență inedită, foarte greu de stopat. În concluzie, era greu de crezut că furnizorii de software de cazinou puteau sa rateze o asemenea ocazie.

Sloturile sunt făcute să atragă

Unul dintre lucrurile greu de digerat la păcănele este faptul că sunt concepute în așa fel încât să ademenească. Desigur, organizațiile de combatere a dependenței de jocuri de noroc, precum Joc Responsabil, nu se confruntă doar cu persoane care sunt dependente de păcănele. Totuși, acestea creează dependență mai repede decât celelalte jocuri de noroc. 

La acest aspect, contribuie mai mulți factori. În primul rând, la un joc de tip slot poți plasa peste 600 de pariuri pe oră, comparativ cu ruleta, aproximativ 100 de rotiri pe oră sau cu blackjack-ul, unde poți atinge un maxim de aproximativ 200 de mâini pe oră.

Mai mult, la anumite păcănele online, de fapt la păcănelele de ultimă generație în general, formele simbolurilor, animațiile și coloana sonoră sunt analizate de echipe de psihologi în așa fel încât să ofere o stare de conform, implicit să îi creeze jucătorului un efect vizual și psihologic greu de oprit spontan.

Stilul sloturilor este într-o continuă schimbare

Industria de păcănele online este foarte adaptabilă și mult mai dezvoltată decât pare, de aceea a trecut cu succes și testul timpului. Deci, inevitabil, este mereu deschisă la schimbare. În cadrul celor cunoscute congrese ale industriei s-a insistat pe faptul că utilizatorii și pasionații de jocuri de noroc încep să se orienteze asupra jocurilor care necesită o interacțiune cât mai mare și în care au un cuvânt de spus asupra finalului.

Principalii furnizori de software s-au adaptat cerințelor și au creat deja păcănele demo, care se aseamănă cu jocurile arcade de pe vremuri. Adică au la bază niveluri scurte, care cresc în dificultate și controale simple și intuitive. Totuși, pentru ca acest model de păcănele online să fie profitabil și să creeze același grad de dependență ca și cel al sloturilor clasice, dificultatea trebuie sa fie potrivită pentru a menține jucătorii conectați perioade lungi de timp. 

Previous post De ești bun, donează azi, facem Casa dintre brazi!
Next post Navigând în marea informației: Strategii pentru a te documenta eficient înainte de a încerca ceva nou