Restaurantele fine dining sunt cunoscute pentru serviciile impecabile, preparatele rafinate si atmosfera eleganta. Daca intentionezi sa mergi la singurul restaurant Valea Doftanei fine dining, cel al hotelului boutique ATRA, atunci este important sa cunosti eticheta potrivita pentru a-ti asigura o experienta placuta si memorabila.
Continua sa citesti si descopera ce trebuie sa faci si cum trebuie sa te comporti atunci cand mergi la un restaurant fine dining in Valea Doftanei si nu numai!
Imbracaminte adecvata
Valea Doftanei este recunoscuta pentru activitatile sale in natura si atmosfera relaxata, asa ca atunci cand mergi in drumetii prin paduri sau cu barca pe lacul Paltinu, este indicat sa porti haine cat mai lejere si echipamentul potrivit fiecarei activitati pe care o desfasori.
Totusi, cand iei masa la restaurant pe Valea Doftanei, renunta la echipamentul de hiking si opteaza pentru o vestimentatie mai potrivita contextului.

Respecta rezervarea
Ca la orice alt restaurant, trebuie sa respecti ora la care ai facut rezervare.
Daca ajungi mai devreme, poti astepta in zona de lounge sau la bar pana masa ta este pregatita. Iar daca intarzii foarte mult sau nu mai poti ajunge, anunta personalul restaurantului, deoarece acestia pot oferi masa ta altor clienti.
Maniere la masa
Conform codului bunelor maniere, cand stai la masa trebuie sa stai drept, nu stai aplecat pe spatarul scaunului si nici peste masa si niciodata nu trebuie sa stai cu coatele sprijinite de marginea mesei, tacamarurile se folosesc de la exterior spre interior.
Astfel de maniere se aplica in orice context in care se serveste mancare si nu doar in restaurantul din Valea Doftanei.
Cand comanzi bauturile si mancarea, fii politicos si rabdator. Permite-i ospatarului sa explice meniul si sa faca sugestii. Daca ai restrictii alimentare sau alergii, informeaza-ti ospatarul inainte de a comanda.
Eticheta vinului
Cand comanzi vin, lasa somelierul in house sa te ajute sa alegi vinul potrivit pentru a completa armonios masa. Acest restaurant se bazeaza pe deviza Simte – Respira – Gusta, iar vinurile au fost si ele alese astfel incat sa se potriveasca perfect cu meniul sezonier, pregatit cu cea mai mare atentie de catre chef-ul bucatar.
Utilizarea dispozitivelor mobile
Cel mai bine este sa eviti sa folosesti dispozitivele mobile la restaurant. Daca trebuie sa folosesti telefonul, scuza-te de la masa si preia apelul sau mesajul afara. Este esential sa fii prezent in acest moment si sa te bucuri de experienta pe care ai venit sa o traiesti la restaurantul din Valea Doftanei.
Respecta personalul
Personalul restaurantului lucreaza din greu pentru a-ti oferi servicii exceptionale, asadar, evita sa fii nepoliticos sau exigent. Daca ai probleme sau nelamuriri, informeaza ospatarului sau seful de sala intr-un mod politicos, caci acestia vor face tot posibilul pentru a remedia situatia.
Dupa cum poti vedea, aceste sugestii de bune maniere in restaurant nu sunt cu nimic iesite din comun si cu siguranta nu iti va fi dificil sa le pui in aplicare.
La ATRA Doftana, restaurantul a fost creat pentru a oferi cele mai bune si speciale preparate clientilor. Ingredientele alese cu grija de la micii producatori locali asigura prospetimea, iar meniul sezonier si tehnicile bucatariei moderne asigura un adevarat „spectacol in farfurie” asa cum poti vedea si pe conturile de social media @atradoftana. Asadar, pentru o experienta completa, perfecta, pune la fel multa atentie in vestimentatie si comportament cand iei masa la ATRA!