Cum poate ajuta o clinica de recuperare medicala pacientii cu hernie de disc!

Hernia de disc este o afectiune medicala frecventa care afecteaza coloana vertebrala, ce apare atunci cand miezul interior moale al unui disc spinal iese prin invelisul sau exterior dur, comprimand nervii din apropiere si provocand durere, amorteala si slabiciune in zonele afectate.

Daca suferi de hernie de disc, inseamna ca te confrunti cu o durerea constanta, severa, ce iti ingreuneaza chiar si cele mai simple sarcini, iar cea mai simpla solutie este o vizita la clinica de recuperare medicala. Alte simptome asociate herniei sunt slabiciunea musculara, furnicaturi si amorteala in brate sau picioare, in functie de locatia discului afectat.

Din fericire, exista mai multe optiuni de tratament disponibile pentru a te ajuta in gestionarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii.

Ce este o clinica de recuperare medicala?

O clinica de recuperare medicala este o unitate specializata ce se concentreaza pe a ajuta pacientii ce au suferit sau sufera de diferite afectiuni medicale, inclusiv hernia de disc.

clinica recuperare medicala

Echipa de profesionisti a unei astfel de clinici este formata din medici, kinetoterapeuti si experti in terapia prin masaj ce lucreaza impreuna pentru a dezvolta planuri de tratament personalizate pentru fiecare pacient.

Scopul unei clinici de recuperare medicala este de a ajuta pacientii abordand cauzele ce stau la baza afectiunilor lor medicale, mai degraba decat tratarea pur si simplu a simptomelor. Rezultatul vizat este recuperarea starii de sanatate a pacientului.

Cum poate o clinica de recuperare medicala sa ajute pacientii cu hernie de disc?

O clinica de recuperare medicala poate ajuta pacientii cu hernie de disc in mai multe moduri. Iata cateva dintre cele mai comune optiuni de tratament!

Fizioterapie

Terapia fizica este un tip de reabilitare care utilizeaza exercitii, intinderi si alte tehnici pentru a imbunatati puterea, flexibilitatea si gama de miscare. Pentru pacientii cu hernie de disc, terapia fizica poate ajuta la intarirea muschilor ce sustin coloana, la imbunatatirea posturii si la reducerea presiunii asupra discului afectat.

Terapie prin masaj

Terapia prin masaj implica aplicarea unei presiuni asupra tesuturilor moi ale corpului, inclusiv a muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Pentru pacientii cu hernie de disc, terapia prin masaj ajuta la reducerea tensiunii musculare si a spasmelor, la imbunatatirea circulatiei si la promovarea relaxarii. Acest lucru ajuta la atenuarea durerii si la imbunatatirea confortului general.

Medicamente

Impreuna cu optiunile de tratament prezentate anterior, utilizarea medicamentelor poate fi folosita in paralel pentru a gestiona simptomele herniei de disc. Acestea pot include analgezice fara prescriptie medicala, cum ar fi ibuprofenul, sau medicamente eliberate pe baza de reteta, cum ar fi relaxantele musculare. In functie de simptomele resimtite, un medic poate intocmi un plan de medicatie personalizat care este sigur si eficient pentru nevoile specifice ale fiecarui pacient.

Schimbari ale stilului de viata

Pe langa aceste optiuni de tratament, o clinica de recuperare medicala isi ajuta pacientii sa faca schimbari necesare in stilul de viata care pot imbunatati starea generala de sanatate si pot reduce riscul de ranire ulterioara. Acestea pot include modificari ale dietei, recomandari de exercitii fizice, tehnici de gestionare a stresului si ajustari ale mediilor de munca si de viata.

Hernia poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv uzura cauzata de varsta, impact sau trauma brusca, postura gresita, miscare repetitiva sau predispozitie genetica. Daca suferi de hernie de disc, o clinica de recuperare medicala din Bucuresti te poate ajuta sa iti gestionezi simptomele, sa iti imbunatesti calitatea vietii si sa reduci riscul de ranire ulterioara.

Discuta chiar astazi cu un specialist de la clinica de recuperare medicala Atletico Kinetic pentru a afla mai multe despre optiunile de tratament pe care le ai!

Previous post Restaurant Valea Doftanei – ghid de bune maniere pentru restaurantele fine dining
Next post TOP 5 locuri de munca pentru absolventii unui curs atestat de paza