Top 9 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în drumeție

Monotonia vieții de adult care constă în ciclul serviciu-casă-somn, repetat la nesfârșit, îți poate crea un disconfort atât la nivel fizic, cât și psihic. Corpul tău are nevoie de momente de respiro pentru a funcționa la o capacitate maximă. Pentru acest lucru, serile în familie sau drumețiile în natură pot fi o alegere potrivită. Dacă ești genul de persoană mai aventuroasă, iar drumeția este ceea ce ai alege pentru puțină concentrare și relaxare, iată câteva lucruri care nu trebuie să lipsească din rucsacul tău.

Top 9 obiecte din lista ta pentru drumeție

  1. Apă și hrană

Indiferent de durata excursiei, este esențial să te hidratezi în timpul acesteia. În funcție de timpul și intensitatea traseului, ar trebui să ai întotdeauna o cantitate suficientă de apă la tine. De asemenea, asigură-te că ai suficiente gustări sau mese pentru a-ți menține energia pe tot parcursul drumului. Batoanele de cereale, fructele uscate sau proaspete, sandwich-urile, nucile și semințele sunt opțiuni bune și rapide.

  1. Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată

În funcție de condițiile meteorologice și de tipul de teren, ai nevoie de haine adecvate pentru a te proteja de frig, ploaie, vânt sau căldură. În general, ar trebui să porți îmbrăcăminte de stratificare care poate fi ajustată în funcție de temperatura de pe traseu. Totodată, pantofii sau ghetele de drumeție ar trebui să fie confortabili și să ofere o bună susținere a piciorului și a gleznei. Ar trebui să alegi încălțăminte rezistentă la apă și cu talpă anti-alunecare pentru a preveni accidentele. Nu uită să iei la tine și o jachetă ușoară, impermeabilă, dar și un tricou de schimb.

  1. Boxă portabilă

Dacă ești iubitor de muzică și dorești ca ea să te însoțească chiar și în drumeții, o boxă portabilă rezistentă la apă, praf și șocuri este ceea ce ai nevoie. Poți găsi aici boxa Bluetooth Bose SoundLink Flex, de la distribuitorul autorizat Bose în România – All-audio.ro, care îți va oferi o calitate bună a sunetului, pentru ca tu să te conectezi profund cu muzica pe care o îndrăgești, chiar și în timpul drumeției.

  1. Hartă și busolă

În funcție de traseul ales, ar trebui să ai întotdeauna o hartă actualizată și o busolă pentru a te orienta corespunzător (niciodată nu știi dacă vei avea sau nu semnal pe telefon în anumite zone). De asemenea, o baterie externă pentru telefon, care poate “duce” cel puțin două încărcări, se poate dovedi utilă dacă traseul este mai lung. 

  1. Briceag sau cuțit multifuncțional

O astfel de unealtă poate fi utilă în multe situații, cum ar fi tăierea alimentelor, repararea echipamentului sau construirea unui adăpost de urgență.

  1. Lanternă

Acest obiect trebuie să fie nelipsit, în special atunci când mergi în drumeții care se întind și în timpul nopții. O lanternă este esențială pentru a-ți lumina calea și a preveni accidentările.

  1. Medicamente necesare

Ar trebui să ai întotdeauna un kit de prim ajutor cu tine, care să includă medicamente pentru dureri de cap, răni minore, substanță pentru dezinfectare sau alte probleme medicale comune. De asemenea, să nu uiți spray-ul de țânțari, chiar dacă nu petreci noaptea acolo, aceștia nu vor ezita să apară.

  1. Jocuri de societate

Poți alege să iei cu tine un simplu pachet de cărți pentru a întreține atmosfera într-una din pauzele pe care le vei lua în drumeția ta sau poți alege un joc de societate mai complex, pe care să-l jucați odată ajunși la destinație. 

  1. Voia bună

S-ar putea spune că voia bună este cea mai importantă într-o excursie. Dacă nu este voie bună, nimic nu merge bine. Așa că, nu uita, când faci bagajul, să împachetezi și voia bună ca să o iei cu tine!

Așadar, când simți că nu mai poți, oprește-te puțin și respiră adânc, planifică o excursie pentru a-ți recăpăta concentrarea și pentru a te relaxa. Asigură-te că iei cu tine strictul necesar și tot ce mai rămâne este să te bucuri de moment. Drumeție plăcută!

Sursă foto: all-audio.ro

Previous post Ce este si cum se trateaza carcinomul bazocelular?
Next post Vrei să aduci un aer mai modern în locuința ta, dar nu știi cum poți face acest lucru? Iată 3 soluții ce îți vin în ajutor