Servicii de design web: Afla cum iti optimizezi site-ul pentru persoanele cu dizabilitati

Designul web accesibil persoanelor cu dizabilitati este o caracteristica pe care toti proprietarii de site-uri web ar trebui sa o ia in considerare, deoarece este important ca toata lumea sa poata naviga si interactiona cu site-ul fara nici o piedica.

Cu toate acestea, implementarea caracteristicilor de design care sa faca site-ul cat mai accesibil nu este la indemana oricui si mai mult ca sigur vei avea nevoie de ajutorul unei agentii ce ofera servicii web design.

In acest articol vom explora cateva considerente cheie pentru crearea unui design de site web accesibil, dar si modul in care serviciile de design web te pot ajuta la atingerea acestui obiectiv.

servicii web design

Consecventa si claritate

Consecventa in aspect si navigare este esentiala atunci cand proiectezi un site web accesibil. Utilizatorii cu dizabilitati se bazeaza pe acest lucru pentru a gasi continutul de care au nevoie. Prin urmare, design-ul site-ului web ar trebui sa aiba un aspect consistent, usor de urmarit, cu titluri, subtitluri si link-uri clare, care sa fie usor de distins.

Text alternativ pentru imagini

Alt text este o scurta descriere a unei imagini ce este redata cu voce tare de cititoarele de ecran pentru utilizatorii cu deficiente de vedere. Textul alternativ este o parte cruciala a designului unui site web accesibil, deoarece permite utilizatorilor cu dizabilitati sa inteleaga continutul vizual de pe site.

Contrast de culoare

Contrastul de culori este esential pentru crearea unui design de site web accesibil. Utilizatorii cu deficiente de vedere sau daltonism pot avea dificultati in a distinge culorile, ceea ce face dificila navigarea pe site. Pentru a se asigura ca acest lucru nu se intampla si ca paginile sunt accesibile pentru toti utilizatorii, expertii ce ofera servicii de web design folosesc culori cu contrast ridicat pentru text si fundal.

Transcrieri video si audio

Continutul video si audio devin din ce in ce mai populare pe site-urile web, dar pot pune piedici pentru utilizatorii cu dizabilitati.

Pentru a face site-ul mai accesibil pentru acestia, este important sa incluzi transcrieri ale intregului continut video si audio de pe site. Transcrierile permit utilizatorilor cu dizabilitati sa acceseze continutul video sau audio fara a se baza pe indicii vizuale (context) sau auditive.

Pentru a face acest lucru apeleaza la servicii de web design, deoarece expertii iti vor explica in detaliu ceea ce trebuie facut pentru ca site-ul sa poata anticipa cat mai multe dintre nevoile persoanelor cu dizabilitati.

Crearea unui design de site web accesibil pentru persoanele cu dizabilitati poate fi o provocare daca nu esti familiarizat cu limbajele de programare si cu cele mai bune practici pentru designul site-urilor web.

Un serviciu de web design te poate ajuta sa creezi un site web care sa raspunda nevoilor tuturor utilizatorilor, astfel incat sa preintampini nevoile potentialilor clienti.

Daca vrei sa ai un website de succes, cu un design atractiv si functional, care sa iti aduca mai multi clienti si sa aiba un design potrivit chiar si pentru persoanele cu dizabilitati, apeleaza la echipa The Webers. Beneficiaza de servicii integrate, de la achizitia domeniului si crearea site-ului, pana la gazduire si mentenanta lunara. Contacteaza-i chiar acum pentru a incepe!

Previous post Descopera 5 ingrediente din samponul medicinal ce te ajuta sa scapi problemele scalpului!
Next post 3 greseli de promovare SEO care iti pot afecta semnificativ afacerea!