Importanța SPF-ului în rutina zilnică a tenului

Rutina zilnică de îngrijire a pielii este principala armă pe care o ai la dispoziție în lupta cu îmbătrânirea prematură a pielii. O rutină adecvată, adaptată nevoilor tenului tău, îi va oferi pielii tale șansa de a-și păstra elasticitatea și luminozitatea o perioadă cât mai îndelungată de timp. Unul din obiceiurile ce nu trebuie să lipsească niciodată din ritualul tău de îngrijire este aplicarea cremei cu factor de protecție solară, atât pe tenul tău, cât și pe gât și decolteu. 

Iată 5 motive pentru care extrem de important să faci acest lucru: 

1.     Îți oferă protecție împotriva radiațiilor UV

După cum este îi este și numele, crema de protecție solară creează o barieră împotriva razelor ultraviolete, dăunătoare pentru piele, atunci când expunerea este îndelungată. Folosirea unul SPF zilnic, cu un factor de protecție ridicat, va minimiza apariția bolilor de piele, acesta fiind riscul cel mai ridicat. 

2.     Previne îmbătrânirea excesivă a pielii 

Soarele și expunerea la acesta duce de cele mai multe ori la îmbătrânirea prematură a tenului. Razele UV provoacă minimizarea și deteriorarea cantității de colagen și elastină din piele, fapt ce duce la apariția ridurilor și a semnelor de îmbătrânire. Utilizarea unui SPF, precum Youth Lab cremă SPF 50 de pe 24beauty.ro, ajută la menținerea elasticității și luminozității tenului. 

3.     Te ajută atunci când folosești produse cosmetice

Produsele cosmetice ce au la bază acidul glicolic sau retinolul pot provoca fotosensibilitate pentru piele. De aceea, dacă rutina ta de îngrijire presupune astfel de cosmetice, atunci va trebui să acorzi o importanță și mai mare protejării împotriva soarelui. Aplică cremă în fiecare dimineață, imediat după ce ți-ai terminat rutina și înainte de a te machia. Pentru o protecție cât mai ridicată, aplică un strat consistent, mai exact, cantitatea să fie cam de mărime unei migdale mari. 

4.     Obținerea unui ten bronzat uniform

Orice femeie își dorește o piele bronzată, pe care să o obțină fără prea mult efort. Însă lucrurile nu sunt chiar așa simple. Pentru a obține un bronz frumos și, cel mai important, sănătos, e necesar ca expunerea la soare să se realizeze treptat și cu protecție. În acest fel vei evita arsurile, dar și petele pigmentare ce pot apărea în urma producerii în exces a melaninei. 

Asigură-te că alegi un produs cu SPF adecvat tipului tău de ten și aplică-l generos înainte de expunerea la soare, indiferent de condițiile meteo sau sezon. Investiția în protecția solară astăzi va aduce beneficii pe termen lung pentru sănătatea și frumusețea pielii tale. Nu uita să consulți un specialist în îngrijirea pielii pentru a-ți alege produsul SPF potrivit și pentru orice sfaturi suplimentare în ceea ce privește protecția solară și rutina de îngrijire a tenului.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Cum să alegi culoarea potrivită pentru tigla metalică a casei tale, ținând cont de clima și tendințele din România
Next post Relaxarea supremă: top 5 cele mai comode modele de încălțăminte feminină