Implantul dentar rapid Fast & Fixed: Transformarea zâmbetului într-o zi la Cris Smile Studio

Implantul dentar rapid Fast & Fixed a revoluționat industria stomatologică, oferind pacienților o soluție implantologică inovatoare pentru a-și recapăta zâmbetul într-o singură vizită la stomatolog. Această tehnică avansată și eficientă este cunoscută și sub numele de „implant dentar într-o zi”, „fast & fixed” sau „all on 4″/”all on 6”, în funcție de numărul de implanturi utilizate. La Cris Smile Studio, pacienții beneficiază de servicii de calitate superioară și de experiența unei echipe profesioniste în realizarea tratamentului de implant dentar rapid Fast & Fixed. În acest articol, vom explora în detaliu această tehnică revoluționară, procedura, avantajele și rezultatele incredibile pe care le aduce pacienților.

Ce reprezintă implantul dentar rapid Fast & Fixed?

Implantul dentar rapid Fast & Fixed este o tehnologie implantologică inovatoare care permite pacienților să-și recapete zâmbetul într-un timp foarte scurt. Această tehnică este numită „rapidă” deoarece pacienții pot obține rezultatele dorite într-o singură zi, comparativ cu metodele tradiționale care necesită mai multe vizite și o perioadă mai lungă de timp pentru finalizare. Fast & Fixed se bazează pe utilizarea a 4 implanturi în mandibulă și 6 implanturi în maxilar, ceea ce asigură o fixare stabilă și durabilă a protezei dentare.

Procedura de implant dentar Fast & Fixed:

Procedura implantului dentar rapid Fast & Fixed implică mai multe etape importante. Vom explora fiecare etapă în detaliu pentru a înțelege procesul de transformare a zâmbetului într-o zi.

 1. Evaluarea inițială și planificarea tratamentului: În această etapă, medicul stomatolog de la Cris Smile Studio va efectua o evaluare amănunțită a stării dentare a pacientului. Se vor realiza investigații radiologice și se va lua în considerare istoricul oral al pacientului. Pe baza acestor informații, se va crea un plan de tratament personalizat pentru pacient.
 2. Extracția dinților irecuperabili și pregătirea țesutului oral: În cazul în care există dinți irecuperabili sau afecțiuni orale severe, aceștia vor fi extracți pentru a face loc implanturilor dentare. În unele cazuri, poate fi necesară și o pregătire a țesutului oral prin efectuarea de adiții osoase sau alte proceduri de regenerare a țesutului.
 3. Plasarea implanturilor dentare: Utilizând tehnici avansate de ghidaj chirurgical, medicul stomatolog va plasa implanturile în maxilar și/sau mandibulă. Aceste implanturi sunt fabricate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul, și asigură o integrare solidă și durabilă cu țesutul osos.
 4. Fixarea protezei provizorii: După plasarea implanturilor, se va fixa o proteză provizorie personalizată pe implanturi. Acestă proteză provizorie oferă pacienților un zâmbet funcțional și estetic imediat, permițându-le să se bucure de funcționalitatea danturii și să-și recapete încrederea în sine.
 5. Vindecarea și confecționarea protezei finale: În următoarea perioadă de vindecare, osul maxilarului sau mandibulei se va integra și se va consolida în jurul implanturilor. Acest proces poate dura câteva luni, în funcție de fiecare pacient în parte. După finalizarea procesului de vindecare, medicul stomatolog va confecționa proteza finală personalizată, care va fi fixată permanent pe implanturi, oferind pacientului un zâmbet complet și funcțional.

Avantajele implantului dentar rapid Fast & Fixed:

Implantul dentar rapid Fast & Fixed aduce o serie de avantaje semnificative pentru pacienți. Iată câteva dintre acestea:

 1. Rezultate imediate și rapide: Unul dintre principalele avantaje ale implantului dentar rapid Fast & Fixed este faptul că pacienții pot obține rezultate imediate și rapide. Într-o singură zi, aceștia pot pleca de la Cris Smile Studio cu un zâmbet complet și funcțional. Nu mai este nevoie de multiple vizite și de așteptarea îndelungată pentru finalizarea tratamentului.
 2. Stabilitate și funcționalitate imediate: Fast & Fixed oferă pacienților o fixare stabilă și funcționalitate imediată. Proteza provizorie fixată pe implanturi permite pacienților să mănânce, să vorbească și să zâmbească cu încredere, fără teama că proteza se va mișca sau că vor avea dificultăți în utilizarea acesteia.
 3. Estetică îmbunătățită: Fast & Fixed oferă pacienților o estetică îmbunătățită. Proteza finală confecționată după perioada de vindecare se va armoniza perfect cu restul danturii, oferind un aspect natural și frumos. Pacienții se pot bucura de un zâmbet atrăgător și de o încredere crescută în sine.
 4. Confort și încredere: Fast & Fixed elimină disconfortul asociat cu protezele mobile. Pacienții se pot bucura de un confort îmbunătățit și de încrederea că proteza lor va rămâne fixată și stabilă în timpul activităților zilnice.
 5. Recuperare mai rapidă: Comparativ cu metodele tradiționale, recuperarea după implantul dentar rapid Fast & Fixed este mai rapidă. Procedura mai puțin invazivă și perioada mai scurtă de vindecare permit pacienților să revină rapid la activitățile normale și să-și reia viața de zi cu zi.

Implantul dentar rapid Fast & Fixed reprezintă o soluție avansată și eficientă pentru pacienții care doresc să-și transforme zâmbetul într-un timp foarte scurt. Cu rezultate imediate, stabilitate și funcționalitate excelentă, estetică îmbunătățită și recuperare mai rapidă, Fast & Fixed oferă pacienților o nouă perspectivă asupra implantologiei dentare. Echipa profesionistă și experimentată de la Cris Smile Studio cabinet stomatologic sector 5 este pregătită să ofere pacienților o experiență de calitate superioară și să le ofere un zâmbet frumos și sănătos într-o singură zi. Pentru mai multe informații și pentru a programa o consultație, nu ezitați să contactați Cris Smile Studio folosind datele de contact de mai jos.

Telefon: 0723 918 404 Email: rahova@cris-smile.ro Locație: Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5

Alegeți implantul dentar rapid Fast & Fixed la Cris Smile Studio și transformați-vă zâmbetul într-o zi!

După implantul dentar, este important să aveți grijă de zona tratată pentru a asigura vindecarea corectă și pentru a evita eventualele complicații. Iată câteva sfaturi utile pentru perioada post-implant:

 1. Respectați instrucțiunile medicului stomatolog: Ascultați cu atenție și urmați cu strictețe instrucțiunile date de medicul stomatolog după procedura de implant dentar. Aceste instrucțiuni pot include recomandări privind igiena orală, alimentația și evitarea anumitor obiceiuri.
 2. Mențineți o igienă orală riguroasă: Începând cu a doua zi după implant, puteți începe să vă clătiți cu grijă gura cu apă sărată caldă. Este important să vă periați dinții cu atenție, evitând zona tratată, și să utilizați ața dentară cu precauție pentru a evita iritarea. Păstrați o igienă orală riguroasă pentru a preveni infecțiile și pentru a asigura o vindecare adecvată.
 3. Evitați alimentele tari și fierbinți: În primele zile după implant, evitați consumul alimentelor dure, tari sau crocante, care pot exercita presiune asupra zonei tratate și pot provoca dislocarea implantului. De asemenea, evitați alimentele sau băuturile fierbinți, deoarece acestea pot perturba procesul de vindecare.
 4. Evitați fumatul și consumul excesiv de alcool: Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta negativ procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații. Încercați să evitați aceste obiceiuri în perioada post-implant pentru a spori șansele de vindecare reușită.
 5. Evitați activitățile fizice intense: În primele zile după implant, evitați activitățile fizice intense, care pot crește fluxul de sânge și pot provoca sângerări sau umflături în zona tratată. Este important să vă odihniți și să evitați exercițiile solicitante pentru a permite organismului să se concentreze pe procesul de vindecare.
 6. Luați medicamentele prescrise: Dacă medicul v-a prescris medicamente, cum ar fi analgezice sau antibiotice, asigurați-vă că le luați conform instrucțiunilor. Aceste medicamente pot ajuta la gestionarea disconfortului și a prevenirii infecțiilor.
 7. Programați controale regulate: Este important să vă programați controale regulate la medicul stomatolog pentru a verifica starea implantului și pentru a monitoriza procesul de vindecare. Respectați programul de vizite recomandat și nu ezitați să contactați medicul dacă aveți orice întrebări sau îngrijorări.
Previous post Ești în căutarea unor metode prin care poți împiedica apariția afecțiunilor dentare? Iată 5 lucruri pe care le poți face în acest sens
Next post Cauzele apariției fibromului uterin