Iată cum să alegi rochia potrivită în funcție de forma corpului tău!

Atunci când vine vorba de alegerea unei rochii, pe lângă natura evenimentului unde o vei purta, temperatură și propriile gusturi este important să ții cont și de forma corpului tău pentru a obține cel mai plăcut și confortabil aspect. Fiecare persoană are o siluetă unică, iar găsirea rochiei perfecte poate fi o provocare, însă, cu câteva sfaturi simple și o mai bună înțelegere a formei corpului, vei putea găsi cu ușurință rochia ideală care să evidențieze punctele tale forte și să-ți ofere încredere în sine. Mai jos, ai șansa să descoperi câteva sfaturi cheie care îți vor ușura considerabil munca.

Iată cum să găsești rochia perfectă conform tipului de siluetă pe care o ai

1.     Silueta clepsidră

În primul rând, dacă ai o talie bine definită, umeri și șolduri de aceeași lățime și o bust mai plin, atunci ai o siluetă clepsidră, iar în acest caz, poți evidenția frumusețea taliei tale cu o rochie cu talie înaltă sau o fustă evazată care să se muleze perfect pe formele tale. Rochiile în formă de A, rochiile creionate sau cele care accentuează talia sunt, de asemenea, opțiuni excelente pentru această formă de corp, așadar, orientează-te către acestea atunci când cauți cu disperare rochia perfectă.

2.     Silueta măr

În continuare, dacă ai o siluetă în formă de măr, adică partea superioară a corpului este mai plină în comparație cu șoldurile și talia, atunci trebuie să îți îndrepți atenția spre rochii care echilibrează proporțiile. Spre exemplu, rochiile cu talia sub sân sunt perfecte pentru a evidenția partea de jos a corpului și a crea iluzia unei talii mai subțiri. De asemenea, tot pentru acest tip de corp, rochiile cu un decolteu în formă de V sau cu detalii interesante în partea de jos, cum ar fi fuste plisate, pot fi, de asemenea, alegeri bune pentru a atrage atenția de la partea superioară a corpului.

3. Silueta pară

Dacă șoldurile tale sunt mai late decât umerii și ai o talie bine definită, atunci ai o siluetă în formă de pară, ceea ce înseamnă că pentru a crea un echilibru vizual între partea superioară și cea inferioară a corpului, poți opta pentru rochii care adaugă volum în partea de sus. Rochiile cu decolteu tip barcă, umeri goi sau detalii interesante în zona umerilor pot adăuga volum în partea de sus a corpului. În partea de jos, alege rochii cu fuste în formă de A sau linii drepte, evitându-le pe cele care sunt strâmte în zona șoldurilor.

4. Silueta dreptunghiulară

Dacă umerii, talia și șoldurile tale au aproximativ aceeași lățime, iar talia nu este foarte bine definită, atunci ai o siluetă dreptunghiulară, fiind important să alegi rochii care să creeze iluzia unei talii mai subțiri și să adauge dimensiune și formă corpului tău, iar pentru asta poți apela cu încredere la rochiile cu talie înaltă, rochii cu detalii la nivelul taliei, rochii cu decolteu în formă de V sau chiar rochii cu detalii orizontale. Din fericire, cei de la StarShinerS.ro au diverse modele afișate pe site-ul lor, așadar, dacă vrei ceva la un raport calitate-preț bun găsești rochii de damă lungi aici, reușind să fii în centrul atenției datorită look-ului tău de invidiat. Dacă găsești și perechea de pantofi potrivită, atunci ai dat lovitura!

În concluzie, dacă vrei să știi cu siguranță că rochia pe care urmează să o porți la un eveniment te va avantaja în totalitate și îți va ascunde micile imperfecțiuni, scoțându-ți în evidență formele, încearcă să ții cont de sfaturile regăsite în cadrul acestui articol.

Sursă foto: Unsplash.com

Previous post Cum sa alegi si sa utilizezi anemometre: ghid tehnic pentru masurarea vitezei vantului cu un anemometru
Next post Vrei să fii o persoană mai comunicativă? TREI joburi care ar putea să îți dezvolte această latură