Gândacii de bucătărie – cum să scapi eficient de ei?

Gândacii sunt insecte nocturne. Se întâmplă adesea să le observi acasă și să cauți o modalitate de a scăpa de ei odată pentru totdeauna. Care sunt cele mai bune metode de a elimina gândacii și de unde vin aceștia?

De unde vin și cum recunoști prezența gândacilor de casă?

De unde vin gândacii? Aceștia sunt insecte care pot apărea practic oriunde, nu doar în locuri neglijate, ci și în case curate, moderne. Gândacii din blocuri și case sunt un fenomen comun. Acest lucru se datorează faptului că de secole au găsit cel mai bun loc pentru a trăi lângă oameni.

Riscul prezenței lor în casă crește dacă locuința este situată în apropierea unui restaurant, bar, magazin de animale sau o piscină. Același lucru este valabil și atunci când locuiești lângă un vecin căruia nu îi pasă în mod deosebit de curățenie.

Gândacii se deplasează de obicei prin conducte de canalizare sau de ventilație. Au aripi, dar le folosesc pentru a nu se răni atunci când cad de la mare înălțime. 

Insectele din casă pot fi observate de obicei numai după lăsarea întunericului, în jurul firimiturii sau a resturilor de mâncare din bucătărie și pot fi, de asemenea, atrași de mirosul de gunoi putrezit.

Dacă bănuiești prezența insectelor nedorite, merită verifici noaptea dacă există insecte în apropierea pâinii, zahărului sau gunoiului și să optezi pentru serviciile de dezinsectie gandaci bucatarie

Merită să te uiți în dulapurile de bucătărie și baie, poți vedea adesea insecte care se ascund de îndată ce aprinzi lumina. În timpul zilei, poți vedea, de asemenea, ouă și fecale de gândaci.

Metode eficiente de combatere a gândacilor

Cum să scapi de insectele nedorite? Gândacii nu vor să se mute în alt loc odată ce se stabilesc în casa ta. Cel mai simplu mod de a combate gândacii este să nu le mai oferi șansa de a se hrăni, adică să ai grijă de igiena și curățenia apartamentului. Merită să îți amintești:

  • să cureți resturile,
  • să păstrezi alimentele în recipiente bine închise,
  • să scoți gunoiul în fiecare seară.

Cum să scapi totuși de tot de prezența lor? Poți decide să utilizezi insecticide speciale. Cu toate acestea, cele mai eficiente vor fi tratamentele speciale de dezinsecție gândaci de bucătărie efectuate de companii profesioniste. 

Din păcate, nu există nicio garanție că, după eliminarea dăunătorilor, gândacii nu vor mai apărea în casa ta. Prin urmare, merită să nu le mai permiți să se întoarcă și ții cont de recomandările de mai sus privind curățenia din interior.

In ceea ce priveste costul, trebuie sa stii ca nu este unul foarte mare, de exemplu un pret pentru dezinsectie gandaci incepe de la 190 lei in cazului unei garsoniere si ajunge la 260 lei in cazul unui apartamente de 4 camere.

Previous post Gândacii de bucătărie – cum să scapi eficient de ei?
Next post Masa Hidraulică 1000 kg – Soluția Ideală pentru Ridicarea și Manipularea Greutăților