Atunci cand vine vorba de SEO, este posibil sa stii faptul ca acest domeniu nu este unul usor – iar complicat poate fi un cuvant prea bland pentru a-l descrie. Cel mai bun lucru care se poate spune despre SEO este ca se afla intr-o continua schimbare, dupa cum dicteaza algoritmul Google.
Tocmai asa trebuie sa fii si tu, proprietar de afacere sau specialist SEO care vrea sa-si imbunatateasca abilitatile. Pe scurt, daca faci promovare SEO (personal sau pentru clienti) trebuie sa stii care sunt greselile pe care le poti face si mai ales cum le poti remedia/evita.
Sa crezi ca optimizarea se realizeaza o singura data
Aceasta este o greseala comuna in randul incepatorilor, dar mai ales in randul administratorilor de afaceri care incearca sa economiseasca resurse si nu apeleaza la servicii de promovare SEO profesionale. Mai exact, optimizarea de tip SEO este un proces constant – in adevaratul sens al cuvantului.
Odata inceput, procesul nu va aduce schimbari/beneficii instant, ci dupa o anumita perioada. Se cere astfel optimizare constanta. Apoi, dupa ce ai ajuns in locul in care doresti (anume pe prima pagina din Google), acesta poate fi usor pierdut daca opresti procesul de optimizare si promovare SEO.
Cercetarea si informarea in privinta domeniului tau de activitate, dar si a optimizarii SEO in general si aplicarea informatiilor gasite in mod constant este cheia succesului.
Sa utilizezi cuvinte cheie cu o dificultate ridicata
In timpul procesului de cercetare a cuvintelor cheie, vei gasi o multime de termeni care vor parea foarte potriviti pentru afacerea ta. Totusi, trebuie sa fii foarte atent la dificultatea termenilor respectivi. Un termen cu o dificultate ridicata marcheaza prezenta unui gigant in prima pagina Google – anume un website (sau mai multe) foarte greu de depasit. Cu cat dificultatea unui cuvant este mai mare, cu atat exista mai multe website-uri optimizate corespunzator pe acesta.
Solutia este sa te indrepti spre cuvintele cheie de tip long-tail din aceeasi nisa sau pe cuvinte cheie similare cu o dificultate scazuta. Desi vor avea un numar de cautari mult mai mic, aceste cuvinte cheie pot reprezenta piatra de temelie a strategiei tale de promovare SEO.
Sa nu pui la punct o pagina specifica locatiei afacerii tale
Daca afacerea ta interactioneaza cu clientii prin intermediul unui sediu/magazin, atunci trebuie sa faci promovare SEO si la nivel local. Una dintre modalitatile prin care poti face acest lucru este sa ai o pagina dedicata locatiei afacerii tale.
De exemplu, daca ai o florarie in Bucuresti, dar care face livrari in toata tara, poti construi o pagina dedicata pentru vizitatorii din Bucuresti care vor fi invitati in floraria ta (anume magazinul fizic) si nu vor fi trimisi direct catre sistemul de plasare comenzi online.
Desigur, modul de abordare va fi diferit in functie de strategia aplicata, dar ideea este sa nu omiti optimizarea de tip local, din moment ce aceasta iti poate aduce clienti in plus.
Daca vrei sa elimini complet riscul de a face aceste greseli in timpul procesului de promvoare SEO, cel mai bine este sa lasi lucrurile in mainile expertilor The Markers – agentie cu servicii complete de marketing care iti poate duce afacerea in topurile mediului online!