Cum functioneaza epilarea cu laser?

Exista multe metode de indepartare a parului, cum ar fi epilarea cu ceara, cu aparatul epilator sau cu lama de ras, insa tratamentul de epilare definitiva Brasov este din ce in ce mai popular, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Celelalte proceduri de indepartare a pilozitatii corporale trebuie facute frecvent, iar unele dintre ele sunt destul de dureroase. Epilarea cu laser, pe de alta parte, este cea mai sigura, rentabila si eficienta metoda, in special daca este efectuata de un profesionist.

Sa aprofundam mai mult in conceptul de inlaturare a parului cu laser!

Ce este epilarea cu laser?

Fiecare fir de par din corpul nostru trece printr-un ciclu de crestere constituit din mai multe faze: anagena (faza de crestere), catagena (faza de regresie), telogena (faza de repaus) si exogena (caderea parului). Exista anumite conditii cand o epilare cu laser functioneaza si trebuie stiut ca aceasta nu este tocmai eficienta pentru fiecare tip de par.

Epilarea cu laser functioneaza numai pentru foliculii de par negri si, prin urmare, nu este potrivita pentru parul deschis, cum ar fi parul gri sau alb.

Laserul vizeaza pigmentul negru din foliculii de par. Densitatea pigmentului depinde de grosimea parului (cu cat parul este mai gros, cu atat are mai mult pigment). Practic, laserul emite o energie luminoasa care este absorbita de pigmentul din firul de par, distrugand foliculul, neafectand pielea din jur.

Cine poate fi un candidat bun pentru epilarea cu laser?

Oricine se confrunta cu pilozitate corporala pe care vrea sa o indeparteze poate sa apeleze la aceasta procedura, indiferent de sex. Se poate face inca din anii adolescentei pana cand incepe sa creasca parul gri.

Cu toate acestea, exista anumite conditii in care o persoana nu poate obtine o epilare cu laser. De exemplu, femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite aceasta procedura.

Beneficiile epilarii cu laser

Rezultate de lunga durata

Metoda de indepartare a parului cu laser este nedureroasa, de lunga durata si necesita mai putine sedinte decat tehnicile conventionale de eliminare a parului, cum ar fi epilarea cu ceara. In comparatie cu intretinerea mai frecventa ceruta de tehnicile traditionale de indepartare a pilozitatii, epilarea cu laser ofera rezultate de lunga durata, fiind necesara reluarea sedintelor abia dupa un an (iar atunci vor fi necesare doar 1-2 sedinte pentru a obtine iar rezultatele dorite). In plus, procesul este destul de rapid, durand intre 15 si 40 de minute, in functie de zona tratata.

Rentabilitate

Initial, epilarea cu laser pare costisitoare, dar este ieftina pe termen lung. Metodele conventionale de epilare necesita intretinere continua, care pot necesita o suma mare de bani in timp. Pe de alta parte, epilarea cu laser asigura o indepartare a parului pe termen lung, astfel incat, in cele din urma, vei avea nevoie de mai putine sedinte.

Mai putina durere si disconfort

Epilarea cu laser este o procedura nedureroasa in comparatie cu metodele traditionale de indepartare a parului. Aceasta procedura provoaca doar putin disconfort ce se simte ca o usoara arsura. De asemenea, nu este nevoie de timp de repaus in urma tratamentului, permitandu-ti sa iti reiei activitatile obisnuite imediat.

Previous post 10 beneficii pe care ți le poate oferi utilizarea unui aspirator
Next post Cum să mutați un acvariu de pești