ALERTA: Pate de porc cu doar 15% ficat de porc in compoziție! Verifica produsele pe care le consumi cu Aplicatia Gratuita InfoCons!

[ad_1]

Tu știi ce mănânci?! Ești mereu atent la ingredentele din produsele pe care le cumperi? Știi că multe dintre cele mai apetisante alimente conțin surprize… neplăcute?!

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse .

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție

Din punct de vedere ingredientului principal :

– 45% au în compoziție prim ingredient apa

– 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc

– 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină

– 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc

– 77,5% au în compoziție slănină

– 37,5% au în compoziție șorici

– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc :

– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :

– 5% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 7,5% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 2,5% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 27,5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

– 25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;

– 27,5% din produse nu au în compoziție E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu ( E250 )

– 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina ( E120 )

– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan ( E407 )

– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu ( E451 )

Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.

Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.

60% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate

Cantitatea de sare s-a situat între 1.2g și 2g.

Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o secundă?

Descarcă GRATUIT Aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasa , scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective.

„Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori un pate cu o felie de pâine, poate puțină margarină și, de ce nu?!  o salată de roșii . Dar ne-am gândit să citim eticheta pateului ? De foarte multe ori , din păcate , găsim pateuri ce conțin foarte multe E-uri, aditivi si coloranți . Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie și, înainte de a cumpăra măcar citiți studiul pentru produsele tip pate de porc. Descărcați aplicația gratuită InfoCons, scanați codul de bare și alegeți în cunoștință de cauză dacă vreți un pate cu cât mai puține E-uri , aditivi , coloranți , conservanți , sare și zahăr ”, semnalează Sorin Mierlea – președintele InfoCons.

foto 1: Facebook

Articolul <strong>ALERTA: Pate de porc cu doar 15% ficat de porc in compoziție! Verifica produsele pe care le consumi cu Aplicatia Gratuita InfoCons!</strong> a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Previous post Ministrul Economiei, Florin Marian Spataru, intalnire cu reprezentanții mediului de afaceri, la CCI Prahova
Next post Vesti cu…bani pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita