breaking news New

4 sfaturi utile pentru părinți atunci când vor să călătorească alături de copii

Călătoritul alături de copii se poate dovedi o adevărată provocare pentru părinți. Însă, din când în când este bine să ieșiți din zona de confort și să oferiți copilului experiențe diferite de care să-și amintească ulterior când va crește.

Iată cum te pregătești pentru o vacanță cu cei mici!

  1. Asigură-te că pregătești toate lucrurile de care are nevoie

Fă-ți o listă cu toate lucrurile de care are nevoie cel mic, pentru a te asigura că le pui pe toate în bagaj. În funcție de cât de mult veți fi plecați în vacanță, poți chiar să faci un bagaj separat dedicat lucrurilor sale. Dacă veți călători în țară, poți include și diverse jucării pentru cel mic, astfel încât să aibă și el activități plăcute și adecvate vârstei sale acolo unde mergeți. Evident, poți să iei jucării și din locația în care veți călători, dar este posibil să găsești niște variante mai accesibile dacă le cumperi înainte online. De exemplu, o trotinetă pentru copii de pe altex.ro este genul de articol pe care ar trebui să-l achiziționezi înainte de a pleca în vacanță, fiind un articol util și în restul anului. 

  1. Alege intervalul orar potrivit

O altă idee de care ar trebui să ții cont este să alegi niște ore de călătorit potrivite. Chiar dacă mergi cu mașina sau cu avionul, cel mic probabil își va pierde răbdarea. Așa că ar fi o idee bună să alegi niște ore mai matinale, când cel mic doarme de obicei. Astfel, te vei asigura că el va fi într-un moment lipsit de energie și vor exista șanse mari să adoarmă, fără să provoace diverse incidente neplăcute sau să plângă și să fie foarte agitat. 

  1. Găsește ceva cu care să-l ții ocupat pe drum 

Dacă vorbim de un drum mai lung, atunci trebuie neapărat să te asiguri că iei niște jucării cu tine, pentru a-l ține ocupat pe cel mic. Dacă nu vrei să fie cu nasul într-un ecran mereu, atunci oferă-i o gustare de tipul pufuleților, pentru că asta ar trebui să-i atragă atenția pentru ceva timp. Mai apoi, vorbește cu el și oferă-i atenția ta, el se va simți în siguranță și nu vei risca să aibă o criză de plâns, fie că te afli în mașină sau în avion. 

  1. Călătoriți alături de alți părinți/ copii

Ultima sugestie este să călătoriți alături de alte familii, astfel încât cel mic să aibă companie apropiată vârstei sale. Va fi mult mai ușor pentru el dacă va avea pe cineva alături de care să petreacă timp în vacanță. Și, de asemenea, va fi mult mai ușor și pentru tine, nefiind cazul să stai non-stop cu el. Evident va trebui supravegheat, dar poți face asta de la o terasă savurând o cafea alături de ceilalți părinți, fiind o situație în care te simți bine și tu și cel mic. 

Așadar, acestea au fost sfaturile noastre legate de călătoriile cu cei mici. Desigur că sfaturile pot să difere în funcție de vârstă și trebuie luat în calcul și temperamentul copilului, nefiind niște reguli care funcționează la fel de bine pentru toată lumea. 

Sursă foto: unsplash.com

<

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password