GRAV! Aproape 13.000 de elevi de clasa a VIII-a, ABSENTI la simularea probei scrise la Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale


Simularea evaluărilor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2022 – 2023, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 20 martie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII).

LUĂM ÎN SEAMĂ!?!?! Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 13:00), au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi.

Așadar, PROBLEME! Și astea ar trebui să dea de gândit! Și cadrelor didactice, și părinților, și elevilor… întregii comunități.

Simularea EN VIII continuă marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la  Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației.

Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Articolul GRAV! Aproape 13.000 de elevi de clasa a VIII-a, ABSENTI la simularea probei scrise la Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

Previous post Petrolul Ploiesti invinge UTA in-extremis si este lider in play out
Next post Nu stii ce sa faci weekendul acesta in Bucuresti? TOP 3 activitati grozave pe care trebuie sa le incerci