Ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor auto, in mod obligatoriu

Fiecare posesor de autoturism care circula pe drumurile publice din Romania este obligat sa detina in masina o trusa de prim ajutor auto. Aceasta obligativitate este stipulata in lege, iar trusa face parte din categoria accesoriilor obligatorii pentru soferi. Pe lista acestor elemente se mai regasesc si extinctorul sau triunghiurile reflectorizante utilizate atunci cand masina este oprita din motive de urgenta.

Fiecare astfel de accesoriu este important in diverse situatii, insa trusa ofera acces la resusrse care au capacitatea de a ajuta la salvarea de vieti, in circumstante foarte dificile. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, pe langa existenta trusei in autoturism este necesar si ca aceasta sa fie echipata cu anumite elemente componente. In lipsa acestora, o trusa nu poate fi autorizata pentru utilizarea de catre soferi.

Care este continutul unei truse de prim ajutor auto

truse prim ajutor auto

Cu ajutorul unei truse prim ajutor auto, orice posesor de masina poate oferi si primi ajutorul necesar in situatii critice. De pilda, in urma unui accident auto grav, persoanele implicate ar putea avea nevoie de masuri de prim ajutor, iar acestea pot fi acordate in mod corect doar prin utilizarea unor tehnici si echipamente specifice. 

Tocmai de aceea, legea ii obliga pe soferi sa aiba o astfel de trusa in interiorul autoturismului, iar ea trebuie sa contina o serie de instrumente indispensabile. Iata care sunt acestea si ce rol au:

Bandaje sterile (leucoplast, plasture, comprese sterile) – trebuie sa fie disponibile in mai multe de dimensiuni. Sunt utilizate pentru a proteja ranile si pentru a opri sangerarile. 

Fase din tifon – si ele trebuie sa aiba dimensinuni variabile, pentru a putea acoperi orice rana. 

Banda adeziva – este utilizata pentru a fixa bandajele si compresele sterile în locul ranilor.

Foarfece – se folosesc pentru taierea bandajelor si a compreselor sterile.

Manusi de unica folosinta – contribuie la prevenirea contaminarii si la protejarea tuturor celor implicati atunci cand se acorda primul ajutor.

Folie de supravietuire izoterma – se foloseste pentru invelirea victimelor, in cazul in care acestea au suferit arsuri in urma unui accident.

Ace de siguranta – se folosesc la prinderea diverselor materiale de prim ajutor, pentru securizarea acestora.

Foarfece – se utilizeaza pentru a taia compresele si bandajele, in asa fel incat acestea sa se adapteze ranilor care trebuie acoperite.

Dispozitiv pentru respiratie gura la gura – este produs din plastic, iar rolul sau este unul evident din titulatura.

Instructiuni – ajuta la utilizarea corecta a componentelor trusei, in caz de urgenta.

Este important de stiut ca valabilitatea trusei de prim ajutor auto este una limitata. De regula, perioada de valabilitate este de 48 de luni. Dupa expirare, ai posibilitatea de a cumpara o alta trusa sau de a folosi un kit de inlocuire. 

Pe Vesta.ro gasesti truse de prim ajutor autoechipate complet si autorizate pentru utilizarea de catre soferi, in conformitate cu prevederile marcate in Codul Rutier. Pe langa trusa de prim ajutor, tot de pe site poti comanda si kit de inlocuire a componentelor trusei, atunci cand se atinge termenul de expirare a acesteia. Alege sa investesti in solutii de calitate, pentru calatorii legale si sigure!

Previous post Consultațiile prenatale, analizele, testele și ecografiile recomandate în timpul sarcinii
Next post Descopera 5 ingrediente din samponul medicinal ce te ajuta sa scapi problemele scalpului!