Cauți un coș de fum ceramic? Iată ce elemente să iei în considerare înainte de a alege unul?

Îți dorești să nu mai depinzi din punct de vedere termic de resursele de gaz și, prin urmare, să nu te mai confrunți cu prețuri foarte ridicate din cauza condițiilor geo-politice? Optând, în schimb, pentru un sistem de încălzire pe bază de lemne ori de peleți, faci o investiție pe termen lung în propria locuință atunci când stai la casă.

Ai grijă, însă, pentru că să alegi cel mai bun cos fum ceramic reprezintă un element cheie, care îți poate oferi siguranță pe termen lung, dar și confortul termic pe care ți-l dorești. Descoperă din următoarele rânduri care sunt principalele aspecte pe care să le iei în considerare în acest sens.

Cos fum ceramic – de ce este atât de important?

Începe prin a afla despre coșul de fum că este un element extrem de important pentru sistemul tău de încălzire. Mai exact, cu ajutorul acestuia elimini toate noxele produse în timpul arderii, iar astfel te bucuri de siguranță pe termen lung pentru tine și familia ta. De preferat este să lași montajul în seama unor specialiști în domeniu, pentru a evita un incendiu sau intoxicarea cu fum.

Dimensiunea potrivită

Un prim detaliu esențial, pe care să îl ai în vedere atunci când cauți un coș de fum este acela că diametrul din interior trebuie să fie cel puțin egal cu diametrul racordului cu ajutorul căruia evacuezi gazele de ardere. De exemplu, diametrul optim al unui coș de fum este determinat întotdeauna în funcție de parametrii generatorului de căldură. Atât diametrul interior, cât și înălțimea coșului sunt aspecte extrem de importante, pe care să le iei în calcul. Totodată, ține cont și de faptul că eficiența unui coș de fum poate fi influențată și de unghiul de înclinare de la nivelul acoperișului, dar și de lungimea totală a racordului care face legătura între sursa de căldură și coșul de fum pentru care optezi.

Materialul contează

Un alt detaliu, pe care este bine să-l cunoști este acela că pe piață găsești atât coșuri de fum din inox, cât și modele ceramice. Fiecare dintre aceste variante are caracteristici proprii. De exemplu, coșurile ceramice au dovedit deja cât de eficiente sunt, având o durată de viață foarte mare. Totodată, astfel de modele aduc un plus de eleganță locuințelor unde sunt montate, iar dacă vrei să te bucuri de o casă în stil rustic, nu ezita să investești într-un astfel de coș de fum.

Pe de altă parte, coșurile din inox încep să câștige și ele din ce în ce mai mult ,,teren”, fiind potrivite mai degrabă pentru locuințele amenajate în stil modern.

Rezistență sporită

Printre avantajele de care te bucuri atunci când optezi pentru un coș de fum ceramic se numără nivelul de rezistență foarte mare. Un astfel de obiect nu poate fi atacat de condensul coroziv, așa cum se întâmplă în cazul modelelor din inox. Totodată, coșul ceramic rezistă foarte bine la îngheț, dar și la autoaprindere, împiedicând astfel pătrunderea gazelor arse ori a vaporilor în interiorul casei tale.

Dacă te afli în etapa ridicării unei case și vrei să încorporezi în aceasta de la început un sistem de încălzire pe bază de lemne, CosuriFum.roîți stă la dispoziție. Aici vei găsi cel mai bun kit cos de fum inox 180 mm, dar și modele ceramice, în funcție de dimensiunea sursei de căldură, dar și de înălțimea acesteia. În plus, fotografiile reprezentative îți sunt de mare ajutor, iar comenzile îți sunt livrate în cel mai scurt timp! Daca ești în căutare de cosuri de fum Cluj vezi aici ce variante ai.

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665 / +4 0784 292 820 / +4 0721 280 587 / +4 031 816 92 86

Previous post Importanța Hobiurilor în Menținerea Sănătății Noastre: Sursă de Bucurie și Stres Redus”
Next post Impactul terapiilor cu balon gastric asupra ratelor obezității în Europa