Ai nevoie de un tratament medicamentos administrabil prin perfuzie la domiciliu? Iată ce trebuie să știi!

Tratamentul medicamentos administrabil prin perfuzie la domiciliu este o opțiune des folosită pentru pacienții cu diverse afecțiuni medicale. Această modalitate de tratament implică administrarea unui medicament prin intermediul unei perfuzii intravenoase, care se face acasă, sub supravegherea unui asistent medical, special pregătit pentru a desfășura astfel de proceduri în afara unei unități medicale.

Există mai multe tipuri de medicamente care pot fi administrate prin perfuzie la domiciliu, acest tip de tratament fiind indicat atunci când un pacient nu poate să ia medicamentele pe cale orală sau prin injectare și necesită o dozare precisă a medicamentului. Dacă ai nevoie de administrarea unor perfuzii la domiciliu, există anumite lucruri pe care trebuie să le știi pentru a te asigura că primești îngrijirea corespunzătoare.

Ce trebuie să știi dacă ai nevoie de administrarea unor perfuzii la domiciliu?

Acordul și schema de tratament din partea medicului

Înainte de a începe administrarea perfuziilor la domiciliu, este important să discuți cu medicul tău despre procedură. Acesta este responsabil să explice exact ceea ce trebuie făcut, cât de des și cât timp ar trebui să fie administrate perfuziile recomandate. De asemenea, asigură-te că ai instrucțiuni clare despre cum ar trebuie să acționezi în cazul unor complicații sau probleme și nu uita să ai un act medical semnat și ștampilat din partea medicului privind administrarea tratamentului necesar. În lipsa deținerii unui act avizat din partea unui medic specialist, administrarea unui tratament medicamentos prin perfuzii la domiciliu nu este posibilă, având în vedere riscurile care pot apărea din această cauză.

Alegerea unor servicii de îngrijire medicală la domiciliu

În funcție de nevoile medicale avute, este necesar să găsești un furnizor de îngrijire medicală la domiciliu de încredere pentru a administra tratamentul prin perfuzii. În acest sens, poți da click aici pentru oferta de perfuzie la domiciliu pusă la dispoziție de TruMed. Aceștia se caracterizează prin profesionalism din toate punctele de vedere privind serviciile medicale desfășurate la domiciliu. Asistenții medicali asigură siguranța procedurii prin intermediul echipamentului utilizat în vederea administrării medicației după cum este recomandat.

Asigurarea condițiilor de igienă

Înainte de a începe procedura de perfuzie, este important să te asiguri că zona în care se va desfășura procedura este curată și potrivită pentru această activitate. În plus, este esențial să ai mâinile curate și să permiți asistentei sau asistentului medical să urmeze pașii necesari pentru a administra corect perfuzia.

Verificarea perfuziei

Un alt aspect important în timpul administrării unei perfuzii este reprezentat de verificarea acesteia. Este important ca perfuzia să fie monitorizată pentru a te asigura că totul decurge corect. În plus, după terminarea administrării perfuziei, consumabilele folosite trebuie eliminate corespunzător, inclusiv seringa, acul și soluția pentru perfuzie. Optând pentru servicii medicale la domiciliu de încredere, tot acest proces este atent supravegheat de asistenții medicali, șansele producerii unor greșeli fiind aproape inexistente.

Prin urmare, dacă ai nevoie de perfuzii la domiciliu pentru administrarea unui tratament, este indicat să ai în vedere aspecte menționate anterior și să alegi întotdeauna servicii de calitate.

Sursa foto: freepik.com.

Previous post Când este recomandată folosirea unui filtru de impurități pentru apă? Află dacă ar trebui să instalezi și tu unul!
Next post SUPER Aquapark la Timisoara: Amazonia! Noi, la Ploiesti…„ vrabia malai viseaza” si nici macar atat…