INVESTIGATIILE DAU VERDICTUL: 39 de posibile accidente de munca in Prahova, in cursul lunii noiembrie

[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna noiembrie 2022, 309 acţiuni de control în domeniul de competenţă. În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna noiembrie 2022 fiind de 348.000 lei. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 199 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 290.500 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 59 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 280.000 lei.

Potrivit precizărilor din partea ITM Prahova, în aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 110 controale, drept consecință aplicându-se 12 avertismente și amenzi în valoare de 57.500 de lei.

Totodată, angajatorii au comunicat către ITM Prahova 39 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

În contextul dat, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova atenționează asupra faptului că munca nedeclarată şi munca subdeclarată constituie practici nocive, prin consecinţele sociale şi economice grave pe care le produc, printre care amintim: lipsa protecţiei sociale, afectarea dreptului la pensie şi a siguranţei materiale a persoanelor care acceptă să lucreze în lipsa formelor legale sau care acceptă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor.

foto: ziare.com

Articolul INVESTIGATIILE DAU VERDICTUL: 39 de posibile accidente de munca in Prahova, in cursul lunii noiembrie a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Previous post Daca mergeti la munte, nu luati in gluma ceva grade in plus
Next post VESTE BUNA: A fost suplimentat bugetul destinat Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2022