Hidroizolatii pentru terase cu membrana bituminoasa: reguli de buna practica

Membrana bituminoasa este folosita – cu succes – in lucrarile de hidroizolatii terase, chiar si in zilele noastre. Desi exista si alte variante, precum materialul PVC sau rasinile poliuretanice, membrana bituminoasa este preferata constructorilor, pentru ca protejeaza eficient constructiile de actiunea apei. Aceasta membrana poate avea in compozitie bitum oxidat si se acopera cu diverse materiale, in functie de rolul pe care trebuie sa il indeplineasca.

Expertii vin cu o serie de recomandari si reguli de buna practica, pentru a-i ajuta pe proprietarii de locuinte sa evalueze corect solutiile pe care le propun meseriasii. Iata tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatie terase.

Cum se alege membrana bituminoasa: criteriile care conteaza cu adevarat

In alegerea membranei folosite in hidroizolatii, meseriasii trebuie sa tina cont de doua mari categorii de criterii: (1) structura armaturii si (2) aditivii adaugati in bitumul distilat. In ceea ce priveste structura armaturii, trebuie sa stii ca exista atat membrane bituminoase cu armatura din fibra de sticla, cat si membrane bituminoase cu armatura din poliester netesut. Prima varianta este utilizata frecvent in lucrarile de hidroizolatii in sistem dublu sau multistrat, in timp ce a doua optiune este mai intalnita in lucrarile de hidroizolatii monostrat. In ceea ce priveste clasificarea in functie de aditivi, exista membrane bituminoase aditivate cu polimetri plastomeri APP sau SBS. Decizia se ia in functie de fiecare caz particular.

Care sunt cele mai bune practici in pregatirea suprafetei unde se monteaza membrana

Primul pas este acela de a pregati suprafata suport pentru montarea membranei. In aceasta etapa, se foloseste un arzator cu furtun si un regulator sub presiune, precum si o butelie de gaz propan sau butan. De asemenea, meseriasul trebuie sa dispuna de echipamente pentru taierea si croirea membranei, dar si de unelte si scule pentru a presa partile membranei in timpul termosudarii. De asemenea, este obligatoriu sa existe echipament de protectie si stingator de incendiu de capacitate medie. Inainte de montajul propriu-zis al membranei, suprafata suport va fi tratata cu amorsa bituminoasa, ceea ce ii va conferi o mai buna adeverenta. Suprafata va fi nedeta, perfect uscata si curatata de pietris sau de hidroizolatia veche.

Cum se monteaza propriu-zis membrana bituminoasa pe suprafata suport in zilele noastre

Dupa ce a fost pregatita suprafata de suport, urmatorul pas este montarea membranei bituminoase. Exista doua optiuni: (1) prin termosudare – cu ajutorul unui arzator racordat la butelia cu gaz, cu flacara intre suprafata suport si sulul de membrana; (2) prin lipire prin termosudare cu aer cald. In acest sens, se utilizeaza un dispozitiv special, de care dispun companiile ce tin pasul cu inovatia si noile aparitii din domeniul echipamentelor. Membrana bituminoasa din dreptul gurilor de scurgere se fixeaza in sensul de urcare a pantei. In aceasta etapa, se acorda atentie sporita montarii fasiilor de membrane din zona celor mai mici detalii de acoperis. Astfel, se asigura o impermeabilizare completa, constructia fiind protejata.

Colaboreaza cu Milucon.ro, expertul in hidroizolatii tehnice inteligente

Compania Milucon.ro dispune de un personal specializat, cu o vasta experienta in domeniu, dar si de cele mai moderne echipamente in realizarea de hidroizolatii subsoluri sau de alte tipuri. Compania este certificata in acest sens si tine pasul cu noile tehnici, materiale si utilaje folosite in impermeabilizarea cladirilor. In cei 14 ani de experienta pe piata hidroizolatiilor din Romania, Milucon.ro a realizat peste 500.000 de metri patrati de hidroizolatie, avand un portofoliu absolut impresionant de clienti. Apeleaza cu incredere la serviciile lor!

Previous post ANUNT de ultim moment privind contextul reinceperii furnizarii APEI CALDE in Ploiesti
Next post Cele mai interesante accesorii pentru baie de care ai nevoie