Delegatie de oameni de afaceri israelieni, discutii cu primarul Sectorului 4, Daniel Baluta; ce domenii sunt de interes

Investițiile masive făcute de Sectorul 4 în ultimii ani în domeniul digitalizării și al soluțiilor smart-city atrag deja noi oportunități de dezvoltare. Astăzi, 10 iunie a.c., primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a primit vizita unei delegații a oamenilor de afaceri israelieni, care l-au însoțit în România pe președintele statului Israel, Excelența Sa, Reuven Rivlin, aflat în vizită oficială în țara noastră.

Delegația, condusă de președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Israel, Călin Coșar, a fost formată din reprezentanții celor mai performante șase companii israeliene, specializate în a oferi soluții de tip smart-city în domenii de importanță strategică precum securitate, comunicații, transport sau mediu. 

Întrevederea nu a fost una întâmplătoare. Oamenii de afaceri israelieni și-au manifestat intenția de a studia îndeaproape mecanismele de tip smart-city, implementate deja cu succes în Sectorul 4, cunoscut în cadrul comunității de afaceri internaționale, ca fiind cea mai dezvoltată unitate administrativ-teritorială din Capitală, din punctul de vedere al digitalizării serviciilor publice. 

“Suntem deosebit de onorați că efortul comunității noastre de a digitaliza cât mai multe dintre serviciile oferite cetățenilor devin vizibile și la nivel internațional. Acest lucru înseamnă că Sectorul 4 se află pe drumul cel bun și că, în curând, investițiile noastre vor aduce cu ele o creștere semnificativă a calității vieții oamenilor. În demersul nostru, suntem deschiși să colaborăm și să încheiem parteneriate cu unele dintre cele mai bune companii din lume, precum cele pe care le reprezentați”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, la finalul prezentării proiectelor implementate sau în curs de realizare din sector și pe care oamenii de afaceri israelieni le-au considerat extrem de utile și de atractive. 

Mai mult, dintre proiectele discutate, cele privind infrastructura rutieră și cele privind implementarea conceptelor de Green-Deal și Bauhaus European au atras deja atenția investitorilor. Aceștia au identificat deja primele oportunități de colaborare, ce urmează a fi studiate în perioada următoare de către autoritatea locală și adaptate necesităților și cerințelor comunității Sectorului 4.

Previous post Solutii europene pentru dezvoltarea Sectorului 4 si a zonei de sud a Capitalei
Next post Ministerul Finantelor listeaza la BVB o noua emisiune de titluri de stat FIDELIS, cu 3 scadente diferite si in valoare cumulata de aproximativ 943 milioane lei