Cui se adreseaza operatia de otoplastie?

Scopul interventiei de otoplastie este de a obtine un aspect ideal al urechilor si simetria acestora. Unele persoane se nasc cu diverse defecte din nastere, urechi prea mari, inegale sau prea distantate de cap, fapt care le genereaza foarte multe frustrari si o stare de disconfort general. Corectarea urechilor clapauge se realizeaza printr-o operatie de tip otoplastie, dupa varsta de 7 ani, dupa ce urechea a ajuns la dimensiunile specifice unei urechi adulte.

Investitia in propriul aspect nu mai este un lux in momentul de fata si foarte multi oameni sunt pregatiti sa faca pasii necesari pentru a se simti bine in propria piele si pentru a corecta eventualele defecte. Urmand cativa pasi si avand incredere in progresele efectuate in medicina la ora actuala se pot obtine rezultate excelente.

Inainte de a stabili data operatiei medicul specialist va face o serie de investigatii pentru a detalia malformatia si asimetriile si pentru a lua masurile necesare corectarii acestora.

Medicul va investiga asimetriile de forma, de pozitie si de dimensiune si va efectua o serie de fotografii pentru a demonstra malformatia si pentru a continua cu modalitatile tehnice si protocolul operator specific.

Dupa operatie se vor compara pozele urechilor pre-operatorii cu urechile actuale si se va evalua nivelul de ameliorare a formei acestora. Exista o serie de riscuri pe care pacientul si le asuma inainte de operatia de otoplastie, precum si o serie de neplaceri care pot aparea in timpul operatiei. Operatia este una destul de speciala si experienta medicului chirurg joaca un rol important in sanatatea pacientului.

Daca pacientul a suferit de alte boli sau prezinta diverse sensibilitati, acesta va trebui sa il informeze pe medicul specialist.

Inaintea operatiei pacientul va trebui sa respecte o serie de indicatii din partea medicului specialist: acesta va trebui sa isi spele parul cu sampon inainte cu 2 zile inainte de operatie si sa-si curete urechile. De asemenea acesta va fi sfatuit sa achizitioneze o bendita elastica compresiva. Fumatorii sunt nevoiti de asemenea sa renunte la fumat cu doua saptamani inainte de termenul operatiei.

Fiecare pacient are propriile caracteristici si tocmai de aceea este important ca orice detaliu sa fie discutat cu medicul specialist pentru a se stabili pasii potriviti si adaptati nevoilor pacientului. Cu cat pacientul este mai bine informat iar medicul a face mai multe investigatii, cu atat se reduce expunerea la riscurile asociate operatiei si aparitia unor efecte secundare. 

Inainte de operatie este recomandata evitarea expunerii la soare. Respectarea tuturor acestor pasi duce la evitarea riscurilor si la rezultate cat mai bune obtinute in urma interventiei. Aceast progres in domeniul chirurgiei plastice ajuta la corectarea unor defecte care pot genera traume inca din copilarie si pot contribui la recastigarea increderii pacientului in sine.

Inaintea operatiei se va intrerupe administrarea de antinevralgice, antiinflamatorii, aspirina si medicamente cu rol in coagularea sangelui. Totodata pacientul va fi sfatuit sa nu manance si sa nu bea nimic cu 6 ore inainte de operatie. 

Analizele de laborator se vor face pentru a oferi medicului chirurg si celui anestezist toate informatiile necesare si pentru a ajuta pacientul sa se simta cat mai pregatit inainte de acest pas important in viata sa. Foarte multi pacienti reusesc sa scape de traume si sa se simta din nou fericiti cu propriile urechi dupa corectarea acestora prin otoplastie.

Clinica Zone Medical Estet – Clinica Estetica Bucuresti coordonata de Dr. Eugen Turcu, este locul ideal pentru chirurgie plastica si estetica. Pentru mai multe detalii si recomandari despre otoplastie pret va puteti programa la un consult, iar echipa de medici specialisti va sta la dispozitie cu echipamente moderne si foarte multa experienta.

Previous post Investiții de peste 3 milioane de euro în cea mai nouă fabrică Cumpăna!
Next post Roxana Maria Hidan, OTP Bank: Banca este un partener pe care dacă știi să îl folosești, îți este de ajutor fix când ai mai mare nevoie!