Conserve pentru câini: ce trebuie să știi despre hrana umedă?

Îți dorești să diversifici alimentația câinelui tău și să îi oferi o hrană sănătoasă, care să îl ajute să se dezvolte armonios pe termen lung?

Investind în conserve caini de calitate, vei observa cum animalul tău de companie se va bucura de fiecare masă și, în același timp, va avea o piele sănătoasă, dar și o blană lucioasă și frumoasă! Află, însă, cât mai multe detalii despre hrana umedă, pentru a ști cum să o dozezi, cum să o alegi dar și care sunt beneficiile pe care i le oferă patrupedului tău!

Conserve câini – gramajul ideal

Dacă nu i-ai mai dat câinelui tău niciodată hrană umedă până acum, atunci trebuie să ții cont de greutatea animalului. În funcție de acest aspect, dar și de informațiile de pe ambalajul conservei sau a plicului, vei ști care este gramajul optim pe care îl oferi animalului. Nu te lăsa tentat de ochii galeși ai patrupedului: acesta îți va cere mai mult, dar nu trebuie să cedezi.

Cum să alegi hrana umedă potrivită?

În ceea ce privește alegerea hranei umede, recomandat este să ții cont de câteva elemente esențiale, pentru a te asigura că îi dai câinelui toți nutrienții de care are nevoie:

  • vârsta – dacă pentru pui ai nevoie de hrană umedă tip starter, care să fie bogată în vitamine, carbohidrați și minerale, treptat poți începe ulterior diversificare și să optezi pentru conserve sau plicuri cu mai multe fibre și mai puțini carbohidrați. Cât despre seniori, sistemul lor osos nu mai este la fel de eficient ca în tinerețe, motiv pentru care este important să ai grijă ca mâncarea să conțină ingrediente care să le vină în ajutor;
  • rasa – reprezintă un alt element de care e bine să ții cont. Nu toate rasele au aceleași nevoi: documentează-te înainte de a-ți lua un câine, pentru a fi sigur că vei ști ce hrană să îi dai;
  • afecțiuni – atunci când au diferite afecțiuni, patrupezilor trebuie să le dai o hrană conformă cu starea lor de sănătate. Afecțiunile hipoalergice, afecțiunile renale sau cele de ordin digestiv pot fi tratate conform indicațiilor medicului veterinar, dar și cu o hrană umedă adecvată.

Frecvența

Dacă te întrebi cât de des este indicat să îi dai câinelui tău hrană umedă, atunci e bine să știi că răspunsul variază. De exemplu, dacă ai un pui care încă nu poate mânca boabe, hrana umedă este singura care îi poate oferi aportul necesar de nutrienți pentru o alimentație sănătoasă. Treptat, pe măsură ce prietenului tău îi cresc dinții, poți începe să îi combini conserva cu boabe, până când elimini complet hrana umedă din mesele zilnice.

O altă situație, pe care este bine să o iei în calcul este aceea în care vrei să-ți răsfeți câinele din când în când. Mai exact, îi poți da un plic o dată la câteva zile, fără a-l obișnui cu această hrană.

Conservele sunt recomandate ca hrană principală pentru prietenul tău necuvântător atunci când acest are diferite afecțiuni sau suferă de obezitate, iar medicul veterinar i-a recomandat o dietă strictă.

Accesează NovaFood.ro și descoperi aici o gamă variată de mâncare pentru câini, dar și pentru pisici! De la cea mai bună hrana umeda pisici, până la cea pentru câini ori bobițe uscate, pe toate le poți comanda simplu și ușor în doar câteva momente. În acest fel, ai certitudinea că îi oferi prietenului tău necuvântător nutrienții care îi sunt necesari în funcție de vârstă, de rasă, dar și de afecțiunile cu care se confruntă.

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Previous post WOW! Institutii publice  din Ploiesti implicate intr-un caz de inselaciune, fals intelectual si uz de fals!ancheta de anvergura!
Next post A FOST PERICOL URIAS la cativa pasi de Ploiesti: INCENDIU intr-o zona cu rezervoare cu reziduuri petroliere