breaking news New

Baia copilului – cum o amenajezi?

Cum amenajezi baia copilului și de ce trebuie să ții cont? Accesează acest articol pentru a afla mai multe informații!

Cum amenajezi baia copilului și de ce trebuie să ții cont? Iată mai multe informații!

Odată cu trecerea timpului, copilul devine independent, și tocmai de aceea, în calitate de părinți, este important să-i susținem acestuia autonomia și independența. Dacă te gândești că este momentul ca acesta să aibă propria lui baie, atunci este și momentul potrivit să te interesezi despre cum ar trebui să faci această amenajare.

Atunci când vine vorba despre baia copilului și despre amenajarea interioară a acestuia, este bine de știut că există anumite criterii de care ai putea ține cont. Bineînțeles, pentru a te asigura că ideile pe care dorești să le pui în aplicare sunt potrivite pentru el, dacă este la vârsta la care își poate exprima dorințele și nevoile, poți opta pentru a-i arăta acestuia obiectele pe care dorești să le achiziționezi.

Pentru a-ți face o părere de ansamblu despre cum trebuie să fie gândită amenajarea băii copilului, iată care sunt recomandările noastre:

  1. Acordă atenție mărimilor obiectelor pe care le alegi

Înainte de a alege orice obiect sanitar pentru baia copilului, este relevant să acorzi atenție mărimii acestuia. Obiectele sanitare și dimensiunile acestora trebuie să fie alese cu atenție, în așa fel încât copilul tău să le poată utiliza fără probleme.

Poți lua în considerare să integrezi în baia copilului un scăunel care să-l ajute să ajungă în locurile care îi sunt mai puțin accesibile, însă dacă îți dorești să îi asiguri confortul de care are nevoie și dacă îți dorești ca baia să fie una accesibilă pentru el, orientează-te către acele obiecte sanitare sau către acele elemente care să nu fie foarte înalte, cel puțin pentru moment. Astfel, poți lua în considerare lavoarele de baie oferite de laguna.ro, a căror dimensiuni sunt acceptabile pentru cei mici, dar mai mult de atât, îți poți îndrepta atenția asupra acelor variante a căror montare se poate face la o înălțime cât mai joasă, potrivită copilului. 

  1. Asigură-te să incluzi un spațiu de depozitare

Știm deja, în calitate de adulți, că este important să integrezi în baie toate acele elemente de care ai nevoie. Tocmai de aceea, atunci când amenajezi baia copilului, ia în considerare să incluzi un spațiu de depozitare. În acest spațiu de depozitare poți așeza prosoapele, hârtia igienică și orice alt produs de care consideri că acesta ar putea avea nevoie, din punct de vedere al igienei și nu numai. Dacă dorești să faci o investiție inteligentă, poți opta pentru seturile de mobilier oferite de laguna.ro, care includ și lavoarul. Putând fi regăsit într-o gamă extinsă de modele și dimensiuni, acest set de mobilier te ajută să amenajezi ușor și rapid baia copilului.

  1. Include o tematică în amenajarea interioară

Cei mici sunt fascinați de culori, forme, de super-eroi și de diferite personaje din desenele animate, tocmai de aceea, dacă ai posibilitatea, nu exclude să amenajezi baia copilului ținând cont de o anumită tematică. Află care sunt interesele acestuia și integrează-le în amenajarea interioară a băii. Deși stilurile de design interior existente sunt interesante și formează un echilibru vizual plăcut, pentru un copil nu sunt atât de interesante cum sunt pentru noi, în calitate de adulți. Tocmai de aceea, poți lua în considerare decorarea și colantarea pieselor de mobilier pe care te decizi să le achiziționezi pentru baia copilului. Acest lucru îți oferă posibilitatea să schimbi design-ul atunci când copilul nu mai este interesat de ceea ce ai făcut inițial, luând în considerare că interesele lui se pot schimba de la o perioadă de timp la alta, sau de ce nu, atunci când crește, să lași mobila în forma în care a fost achiziționată.

  1. Asigură-te că folosești o paletă cromatică luminoasă

Alege să utilizezi o paletă cromatică luminoasă în baia copilului, orientează-te către culori vii și îndrăznețe, pentru că tocmai acestea îi vor capta cu succes atenția. Chiar dacă copilul se adaptează mai greu ideii de a avea intimitate, de a se bucura de independență și de autonomie, apelând la toate recomandările de mai sus, întregul proces ar putea deveni mai simplu – fiind atras de întreaga amenajare pe care baia lui o cuprinde, curiozitatea lui ar putea fi stârnită.

<

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password