breaking news New

Azil pentru persoane cu handicap – ce servicii primesc seniorii?

Te afli într-o perioadă în care te împarți între serviciu, copii și responsabilitățile de zi cu zi și nu dispui de suficient timp pentru a te îngriji de seniorii din familie așa cum aceștia ar merita?

Vremea în care opțiunea pentru un azil pentru persoane cu handicap reprezenta un tabu a trecut, iar astăzi poți lua în considerare această variantă, astfel încât să oferi vârstnicilor o bătrânețe fericită. În cadrul unui centru specializat, părinții și bunicii primesc toată atenția pe care o merită, dar și sprijinul medical de care au nevoie în mod constant. Află din rândurile de mai jos care sunt toate serviciile de care au parte oaspeții unui cămin de bătrâni!

Azil pentru persoane cu handicap – problemele medicale sunt tratate cu seriozitate

Atunci când vârsta începe să-și spună cuvântul și problemele de ordin medical încep să-și facă simțită prezența, seniorii au nevoie de ajutor de specialitate. De exemplu, dacă bunicii sau părinții nu se pot deplasa singuri așa cum și-ar dori, în cadrul unui azil de lux vor primi sprijin ori de câte ori vor să meargă la baie, să ajungă în sala de mese ori pur și simplu să se îmbrace sau să aibă grijă de igiena corporală. Mai mult, un cămin de bătrâni buni colaborează îndeaproape cu un medic de familie, dar și cu un cardiolog, un ortoped, un chirurg și un nutriționist. Fiecare dintre acești specialiști se ocupă de supravegherea îndeaproape a seniorilor și le oferă ajutor atunci când este nevoie.

Alimentație corespunzătoare

Din punct de vedere al alimentației, în cadrul azilului sunt pregătite zilnic 3 mese principale, dar și 2 gustări, toate din ingrediente sănătoase, combinate astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor seniorilor. Mai mult, bucătarul ține cont de problemele de sănătate cu care anumiți părinți și bunici se confruntă. De exemplu, dacă unii seniori suferă de diabet, aceștia nu vor primi niciodată alimente bogate în zahăr sau grăsimi.

Socializare

Pentru că au nevoie să se simtă ca parte dintr-o comunitate, seniorii pot socializa în fiecare în spațiul comun din incinta azilului de lux în care locuiesc. Living-ul este amenajat într-o manieră modernă, cu mobilier de calitate, fiind locul în care vârstnicii pot juca fie cărți, fie table, șah sau alte jocuri de societate pentru ca timpul lor să treacă într-o manieră plăcută.

Mijloace de comunicare cu familia

Printre elementele pe care mai trebuie să le cunoști despre căminul de bătrâni se numără și faptul că aici vârstnicii dispun de acces la Internet, dar și la telefon pentru a comunica ușor și repede cu familia. Dacă la un moment dat pleci din oraș și nu poți ajunge la azil, nu-ți face griji: îți poți suna bunicii sau părinții pe video și puteți discuta ca și cum ați fi față în față.

Programul de vizite este unul flexibil

Nu în ultimul rând, îți poți vizita seniorii ori de câte ori dorești, pentru a te asigura că sunt în regulă și pentru a-i ține la curent cu tot ce este nou în viața ta. În acest fel, bunicii și părinții se simt mai aproape de familie și își păstrează sentimentul de siguranță că cei dragi nu i-au uitat.

Accesează BatranetiFericite.roși vei descoperi aici toate serviciile de care beneficiază oaspeții acestui azil. Este vorba despre un loc în care bunicii și părinții au parte de sprijin medical, de sentimentul de apartenență la o comunitate, dar și de dragostea și respectul personalului amabil și respectuos. Mai mult, online găsești și detalii despre camin batrani preturi, pentru a putea lua o decizie cât mai ușor!

Date de contact:

Telefon: 0722 624 264

E-mail: contact@batranetifericite.ro

<

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password