Asociația pentru Antreprenoriat din România (APAR) și Banometru, parteneriat pentru o serie de prezentări, workshopuri și ședințe gratuite de coaching financiar

Asociația pentru Antreprenoriat din România (APAR), organizație beneficiară a programului de granturi Banometru 2022 realizat de către Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank, anunță încheierea proiectului ”Banii, resursă a vieții echilibrate” derulat în perioada aprilie – august 2022.

Banometru este un program gratuit de sănătate financiară care oferă cursuri și ședințe de coaching celor care își doresc să aibă o relație echilibrată cu banii.

101 persoane au beneficiat de pe urma a 5 ateliere de sănătate financiară organizate de echipa APAR atât în format fizic cât și online. Dintre acestea, 27 de persoane au beneficiat de un total de 40 ședințe individuale de coaching financiar gratuit.

Vezi aici mai multe detalii despre Atelier!

În cadrul atelierelor am discutat despre subiecte precum valoarea banilor, datorii bune versus datorii rele, cum să-ți faci un buget eficient, metode de reducere a cheltuielilor, de economisire și investire. Iar la sesiunile de coaching, beneficiarii au avut ocazia să-și analizeze situația financiară personală și să-și stabilească un plan personalizat și posibile soluții la problemele cu care se confruntau.

Cine sunt beneficiarii atelierelor și a sesiunilor de coaching?

  • Antreprenori aflați la început de drum care
  • se confruntă la momentul actual cu dificultăți financiare precum: cheltuieli mai mari decât veniturile, credite la bancă, dificultăți în a economisi inclusiv sume mici de bani, etc.
  • Persoane care au renunțat în ultimii 2 ani la statutul de antreprenor în favoarea celui de angajat;
  • Angajați ai antreprenorilor din comunitatea APAR și EMPRETEC; 
  • Persoane care s-au întors recent din străinătate și sunt în proces de reintegrare pe piața muncii,
  • precum și de alte persoane care
  • se confruntă la momentul actual cu dificultăți financiare.

Cu ce gânduri au plecat participanții de la activități?

”Să fac o schimbare în legătură cu gestionarea banilor”  Carmen

”M-a pus un pic pe gânduri să-mi valorfic timpul mai bine.” Ionuț

”Îmi pare rău că nu am descoperit aceste concepte mai devreme, însă mă bucur că le pot aplica de acum încolo” Nicușor
”Conștientizare asupra faptului că planificarea financiară înseamnă planificarea vieții pe care ți-o dorești” Georgiana

De asemenea, pe 13 și 14 mai 2022 doi reprezentanți APAR au fost prezenți alături de echipa fondului Banometru la Palas Mall Iași pentru a discuta cu vizitatorii despre datorii și alte provocări cu privire la bani. https://www.facebook.com/apar.biz/photos/a.701162916568612/5512577652093757/

Echipa proiectului ”Banii, resursă a vieții echilibrate”

Angela Aciobăniței – coordonator proiect

Atena Chiriac – responsabil grup țintă

Camelia Drăgan – formator și coach financiar 

Bebe Ivan – formator și coach financiar

Echipa din cadrul asociației APAR care a implementat proiectul ”Banii, resursă a vieții echilibrate” sunt antreprenori cu experiență în domenii diferite: educație, inginerie și consultanță tehnică, horeca,  servicii sociale, punctul comun fiind implicarea în proiecte educaționale și inițiative sociale cu impact în diverse comunități, inclusiv în comunități dezavantajate din mediul rural. Aceștia sunt absolvenți și facilitatori ai programului internațional de dezvoltare antreprenorială EMPRETEC, formatori certificați cu mai mult de 10 ani de experiență în facilitarea de programe educaționale pentru tineri și adulți.

Un îndemn de la echipa de proiect: Viața ta este cea mai valoroasă resursă. Stabilește-ți priorități și nu lăsa impulsurile emoționale să-ți ghideze cheltuielile.

Despre organizatorii programului Banometru

Asociația Educație pentru Viața Reală

Sunt aspecte importante din viața noastră pe care educația primită la școală le acoperă insuficient sau deloc, printre care: cum să ne producem, administrăm, economisim, împrumutăm și investim banii pentru a trăi o viață împlinită și cu sens, într-o lume sustenabilă și durabilă. De această parte ne ocupăm noi. Cum? Facem educație financiară printr-o metodologie bine definită, având la bază principiile analizei existențiale, și suntem alături de cei care vor să-și îmbunătățească viața prin coaching financiar.

Fiecare comunitate are nevoie de un liant. De 20 de ani încercăm să oferim premisele unor perspective comune prin care oamenii, companiile și ONG-urile să-și unească forțele pentru schimbare. Ceea ce căutăm este impactul pozitiv, de aceea punem accent pe educare, pe oferirea unor mecanisme de sprijin. Ne dorim ca prin proiectele noastre, fiecare să descopere cum să evalueze nevoia cu care se confruntă, unde să își caute resursele și cum să acționeze cât mai eficient.

ING Bank România

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice.

Misiunea ING este de a-i susţine pe oameni să fie cu un pas înainte, în viaţă şi în afaceri. În România, misiunea se reflectă în acțiunile de responsabilitate socială prin contribuția la pilonii strategici de sănătate financiară (antreprenoriat, educație financiară și implicarea în proiecte sociale ce își propun sprijinirea comunităților locale și a persoanele care se află în situații dificile să atingă un standard decent de viață).

Despre APAR

Asociația Pentru Antreprenoriat din România (APAR) este beneficiar al programului de granturi Fondul Banometru 2022.

Asociația pentru Antreprenoriat din România (APAR) a fost înființată în 2007 cu misiunea de a crea și susține o comunitate antreprenorială de elită prin dezvoltarea mediului de afaceri existent în România și prin formarea de viitori antreprenori. Până în prezent, am derulat la nivel național, workshopuri dedicate dezvoltării competențelor antreprenoriale, tabere de dezvoltare personală, evenimente de networking, seminarii, conferințe și alte activități în domeniul educației. În ultimii ani, activitățile, derulate în format fizic și online, au atins peste 6.000 persoane, antreprenori aflați la început de drum, liceeni, studenți, reprezentanți ai unor instituții publice, al mediului academic, al altor entități din țară și Europa.

Contact coordonator proiect ”Banii, resursă ”: angela.aciobanitei@apar.biz

Contact președinte asociație APAR: camelia.dragan@apar.biz, 0736 773 832

Previous post Cele mai bune jucarii pentru copiii de 3 ani
Next post Care sunt aspectele prin care clinica medicală Arca Life reușește să se remarce?