3 materiale recomandate pentru izolarea mansardei

Izolarea mansardei este crucială pentru o eficiență termică ridicată a locuinței tale, întrucât poți economisi cu până la 40% la costurile de încălzire și de răcire. Cu toate acestea, nu de puține ori mansarda sau podul sunt izolate insuficient, cu materiale de calitate slabă, ceea ce afectează costurile la facturile de gaze și de electricitate.

Diferența dintre o izolație termică eficientă și una de slabă calitate constă în materialele utilizate, nu doar în aplicarea lor corectă. De aceea, specialiștii Isoterm recomandăizolare mansardă cu spumă, care oferă cele mai bune performanțe de izolare. Dacă îți este dificil să alegi materialul potrivit pentru termoizolarea mansardei și a acoperișului, citește în continuare care sunt 3 dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție.

  • Polistirenul

Cu toate că polistirenul este un material cu o performanță termică medie, el este utilizat cu precădere la izolarea pereților, dar și a mansardei și a podului. Acesta se găsește sub două forme, respectiv expandat și extrudat, fiind apreciat pentru aplicarea ușoară, dar și pentru prețul mult mai accesibil.

Coeficientul de conductivitate al polistirenului este de λ=0.033 – 0.040 W/mK, iar dacă îți dorești o izolație performantă, îți recomandăm să alegi unul cu o grosime de cel puțin 15 centimetri pentru casele din zona de câmpie, în cazul celor de la munte fiind necesar unul mai gros, de 20 de centimetri.

Deși polistirenul este mai ieftin decât alte materiale și ușor de aplicat, nu este rezistent la foc, motiv pentru care utilizarea lui pentru izolarea mansardei este recomandată doar dacă se tratează lemnul cu o soluție ignifugă.

  • Vata bazaltică


Un alt material utilizat pentru izolarea mansardei și a podului este vata bazaltică, care este ușor de instalat și accesibilă din punct de vedere al costului. În ceea ce privește coeficientul de conductivitate, acesta este de λ=0.033 – 0.040.

Montarea vatei bazaltice este mai dificilă, iar dacă nu se realizează corect, poate duce la crearea punților termice. Totodată, ea este predispusă la apariția condensului și a mucegaiului, fiind necesară utilizarea unei folii anticondens, care va ridica costurile unei lucrări de izolație.

  • Spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică izolație pod este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru mansardă sau podul tău în materie de termoizolație. Aceasta se remarcă printr-un coeficient de  conductivitate de λ=0.021 W/mK, grație căruia vei reduce considerabil costurile de răcire și de încălzire a locuinței.

Dacă optezi pentru izolare cu spumă poliuretanică, vei elimina complet punțile termice și vei obține confortul termic pe care îl dorești în orice anotimp. Un alt avantaj al spumei constă în ușurința cu care se aplică. Vei avea nevoie de doar câteva ore pentru aplicarea ei și obținerea unei etanșeizări complete a suprafețelor izolate.

Este foarte adevărat că izolarea mansardei cu spumă poate părea mai costisitoare, însă dincolo de eficiența de izolare ridicată, aceasta are și o durabilitate sporită, de până la 8 decenii.

Așadar, odată ce este aplicată, ai garanția unei lucrări de izolație rezistentă, care își va păstra eficiența în termoizolare, hidroizolare și fonoizolare pentru zeci de ani.

Asigură-te însă că apelezi la o firmă de profesioniști pentru aplicarea ei, astfel încât să beneficiezi de performanțele înalte pe care le oferă. Spuma poliuretanică nu necesită utilizarea unei folii anticondens.

Nu știi care este cea mai bună izolație pentru mansarda ta? Atunci îți recomandăm să consulți un specialist, care îți poate face recomandările necesare, în funcție de nevoile locuinței tale. Ține cont însă că cel mai mic preț nu indică și cea mai bună lucrare.

Pentru a putea face o alegere inspirată, îți recomandăm să analizezi avantajele și dezavantajele materialelor disponibile. Doar în acest mod vei fi surprins de facturi mult mai mici în fiecare lună, în timp ce te bucuri de confortul termic ridicat pe care îl dorești.

Previous post Cele mai importante 5 aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți deschizi propria cafenea
Next post Pistolul de Impact 1″ 2400 Nm de la Milwaukee: O Combinatie de Putere, Precizie și Flexibilitate